ESKİŞEHİR'de şiddetli rüzgar, çevre düzenlemesi inşaat çalışmalarının sürdüğü Vilayet Meydanı etrafına konulan suntaları yayaların geçtiği yere doğru devirdi. Olayda şans eseri kimseye bir şey olmadı.
Şiddetli rüzgar Eskişehir'de de etkili oldu. Bazı semtlerde işyerlerinin tabelaları söküldü, kent merkezindeki bir apartman dairesinin penceresinden düşen cam park halindeki otomobilde hasar oluşturdu. Çevre düzenlemesi inşaatına 8 Nisan 2013 tarihinde başlanılan ve 6 Temmuz 2013 tarihinde bitirilmesi planlanan ancak henüz tamlanamayan Vilayet Meydanı'nın etrafına demir ayaklar üzerine yerleştirilen sunta paravanlar şiddetli rüzgardan dolayı yayaların geçtiği yere doğru devrildi. Olay sırasında şans eseri kimseye bir şey olmadı. Devrilen suntalar yaların geçişini olumsuz etkiledi.
Valilik yetkilileri, meydanın çevre düzenlemesini yapan şirket görevlilerine telefonla ulaşarak devrilen suntaların yerinden kaldırılmasını istediklerini belirtti. Suntaların devrildiğini gören bazı kişiler, "Geçtiğimiz aylarda da bu suntalar rüzgarda yıkılmıştı ama kimse önlem almayı düşünmemiş. Bugün de şans eseri kimseye bir şey olmadı. En kısa zamanda buraya bir çare bulsunlar" dedi.