BURSA Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde aşırı sıcaktan bunalan hayvanlara serinlemeleri için özel bir menü hazırlayan görevliler, özellikle ayı, lemur, babunları buzlu meyve salatalarıyla besliyorlar.
Bursa’da aşırı sıcaklar, hayvanları da etkiledi. 95 türden, 700 hayvanın bulunduğu Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nin yetkilileri, hayvanlarının serinlemesi için bir dizi tedbir aldı. Yaz dönemi boyunca hayvanların beslenme şeklini değiştiren yetkililer, özellikle babun ve lemurları buzlu meyve salatalar da veriyorlar. Ayılar için de soğutulmuş karpuz, kavun ve meyve menüsü hazırlayan görevliler, develeri ise gün boyunca sık sık üzerlerine hortumla su sıkarak serinletmeye çalışıyorlar.
Kendileri için özel hazırlanan etrafı suyla kaplı adada yaşayan Lemurlar da sıcak havadan etkilenmemek için ağaç gölgelerinde zaman geçirirken, geçtiğimiz ay Almanya’dan getirilen Amur kaplanı da serinlemek için gün boyu havuzdan çıkmıyor.
Hayvanat Bahçesi Sorumlusu Erkan Albayrak, sıcak yaz aylarında hayvanlarımızı soğuk ve buzlu yiyeceklerle beslediklerini belirterek, “Sularını da normalden daha sık değiştiriyoruz. Özellikle develeri, su serperek serinletiyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI