MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıkınca, plaj ve su parkları serinlemek isteyen tatilci  ve turistlerin akınına uğradı.
İlçede gölgede 40 derecenin üzerine çıkmaya başlayan sıcak hava nemle de birleşince iyice bunalttı. Deniz suyu sıcaklığının 25 derece ölçüldüğü Marmaris'te havuz başları, su parkları ve plajlar doldu, sokaklar boşaldı. İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan mavi bayraklı, 11 kilometrelik plajlar cıvıl cıvıl oldu. Şemsiyenin altında olmalarına rağmen nemin rahatsız ettiği bazı turistler sandalye ve şezlonglarını denize taşıdı. Suyun içinde sandalye ve şezlonglarına uzanan turistler, saatlerce denizden çıkmadı. Birbirinden güzel ve alımlı Rus ve İngiliz üstsüz turist, renkli görüntüler oluşturdu.
Üniversite öğrencisi İsveçli Julia Majai, "Marmaris'in bunaltıcı sıcaklarından kurtulmak için sürekli denizdeyiz" dedi.
Bir restoranın plajında garson olarak çalışan Murat İpek, "Bunaltan sıcaklar ile bizim işlerimiz açıldı. Plajlar yabancı turistlerle doluyor, sıcaklar bize yaradı" dedi. Kavuran sıcaklar nedeniyle ilçenin çeşitli noktalarına konumlandırılmış trafik ışıkları ve elektronik termometreler arızalandı. Özel hastane ve polikliniklere 2 İngiliz, 3 Rus ve 1 Hollandalı olmak üzere toplam 6 yaşlı turist, güneş çarpması nedeniyle başvurdu, tedavileri yapıldı.
Marmaris Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri, yaşlıların ve sağlık problemleri olanların saat 12.00 ile 17.00 arasında sokağa çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. İlçe Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri artan nem ile birlikte bunaltıcı sıcakların devam edeceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI