KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçesi’nde soğuk algınlığı şikayetiyle hastanede muayene olduktan sonra ilaçlarını almaya giden 47 yaşındaki Şenol Goncagül, eczanelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak internet üzerinden kullandıkları ‘medula’ programına göre doğum tarihinin 9 Aralık 2013 görünmesi nedeniyle ilaçlarını alamadı. SGK ile görüşmelere rağmen sorunun giderilemediğini kaydeden Goncagül, "Sisteme göre 21 günlük görünüyorum, Allah'tan, soğuk algınlığı ile ilgili bir ilaç gerekli oldu. Ya, kalp ve benzeri elzem ilaçlar gerekli olsaydı? Ne olacaktı?” dedi.
Lüleburgaz’da yerel bir gazetenin sahibi Şenol Goncagül, dün soğuk aldığı şikayetiyle Devlet Hastanesi’ne giderek muayene oldu. Doktorun verdiği ilaçları alabilmek için eczaneye gittiğinde ise şoke oldu. Kimlik bilgilerini SGK'ya bağlı olarak internet üzerinden kullanılan ‘Medula’ programına giren eczacı, Şenol Goncagül’ün ait bilgilerin doğum tarihi kısmında 9 Aralık 2013 yazıldığını görünce ilaçları vermedi. Sistemde bu tür sıkıntıların sık karşılaştıklarını belirten  eczacı “Şenol bey size bu ilaçları veremeyiz.  Sisteme göre, 9 Aralık 2013 doğumlu görünüyorsunuz. Bu yaştaki bir bebek için de, yazılan bu ilaçlar ağır kalıyor” dedi.
Bunun üzerine gerekli düzeltmenin yapılması için Lüleburgaz SGK Müdürlüğü’ne gittiğini anlatan Goncagül yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Soğuk algınlığı şikayetiyle hastane gidip muayene oldum. İlaçlarımı almak için eczane gittiğimse 21 günlük olduğum ygörünüyordu. Eczacı da çok şaşırdı ve ilaçları veremeyeceğini söyledi. SGK Lüleburgaz Şubesi'ne gidip doğum tarihi bilgilerinin güncellenmesini ve düzenlenmesini sağladım. Eczaneye gittiğimde sistemi kontrol eden eczacı hala bilgilerin hatalı olduğunu söyledi. Bu kez de telefon ederek SGK’ya bilgilerin güncellenmediğini söyledim. Bana, ‘Biz buradan gerekli düzenlemeleri yaptık. Bizden yana bir sorun görünmüyor’ diye cevap verdiler. Ancak sistemde hala doğum tarihim 2013 görünüyordu. Konuştuğum eczacı bana bu tür sıkıntılara sık rastlandığını birkaç gün beklemem gerektiğini söyledi. Bu nasıl bir iştir? Anlamadım."