YALOVA Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün sahibi olduğu "Engelliye Değil, Özgürlüğe Yol Verelim" isimli proje çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda SGK kurumu binalarında engelliler için çeşitli kolaylıklar sağlandı.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından hibe programı çerçevesinde desteklenen proje ortakları olan Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Düzce Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü hizmet binalarında görme, işitme ve konuşma, engeli bulunan vatandaşların kolay hizmet almalarını sağlayacak alt yapı çalışmalarının yapılması planlanmıştı. Projenin teknik ekibinde görevlendirilen Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nden Mühendis Ayfer Bayram, Mimar Demet Sarıkartal, Yalova SGK İl Müdürü Ali Gençer ve proje ekibi ile birlikte projenin uygulandığı İl Müdürlüklerini gezerek yapılan işleri inceledi.
Proje kapsamında hizmet binalarının bulunduğu alanlar, bahçe girişinden başlanarak ön hizmet masalarına, engelli lavabosu olan noktalara kadar hissedilebilir yüzeyler döşendi. Braille Alfabeli kapı isimliklerinin montajı yapıldı. Braille alfabesiyle yazılmış kabartmalı kat planları hizmet binalarında uygun yerlere yerleştirildi. Merdiven korkuluklarına Braille Alfabeli küpeşte yerleştirilerek görme engelli vatandaşların kaçıncı katta olduğunu anlamaları sağlandı.