SAMSUN'da 36 yaşındaki Tuğba Kocaeli, Kurban Bayramı arifesinde kurban almak için ayırdığı paranın 250 lirasını düşürdü. Parayı bulan patates ve soğan satarak geçimini sağlayan 23 yaşındaki Rıdvan Yılmaz, Tuğba Kocaeli'ye ulaşarak 250 lirayı teslim etti.
Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan ve kendisine ait traktörde soğan-patates satarak geçimini sağlayan evli, bir çocuk babası Rıdvan Yılmaz, Kurban Bayramı arifesinde İlyasköy mahallesinde kaldırımda 250 lira buldu. Paranın sahibini arayan Yılmaz, kimseyi bulamayınca yakındaki bir büfeye giderek telefon numarasını bırakıp parayı düşüren kişinin kendisini aramasını istedi. Kurban alacağı paranın bir kısmını düşürdüğünü fark eden evli ve 2 çocuk annesi Tuğba Kocaeli, daha önce alışveriş yaptığı büfeye giderek, parasını burada düşürüp düşürmediğini sordu. Büfe sahibi de bir kişinin parayı bulduğunu ve telefon numarası bıraktığını belirterek Rıdvan Yılmaz'ın numarasını Tuğba Kocaeli'ye verdi. Kocaeli, parayı bulan Yılmaz'ı arayarak yanına gitti. Düşürdüğü 250 lirasını geri alan Kocaeli, "Parayı kaybettiğimizde bu devirde bu parayı alabileceğimizi düşünememiştik. Belki başkası olsa alıp gidebilirdi. Rıdvan kardeşimize teşekkür ediyorum. Dürüst bir davranışla parayı geri verdi" dedi.
ALTIN YÜZÜK DE BULDU
Son bir yıl içerisinde 15 lira ve bir altın yüzük daha bulduğunu belirten Yılmaz, "Benim olmayan bir paranıın cebimde durmasını istemedim. Eğer sahibini bulmasaydım bu parayı da Kuran Kursu'na bağışlardım. Son bir yıl içerisinde de benzer olaylar yaşadım. Yine bulduklarımın sahibi çıkmayınca Kuran Kursu'na bağışladım" dedi.