FETHİYESPOR'un Türkiye Ziraat Kupası'nda Fenerbahçe ile yaptığı maç öncesi, sahaya 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtlerle çıkmasının ardından Balıkesir'de bir grup, basketbol maçını üzerinde 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtlerle izledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altıeylül Gençlik Kolları üyeleri, Kurtdereli Spor Salonu'nda oynanan, BEST Balıkesir Basketbol takımı ile Ankara DSİ ERA arasındaki Türkiye Basketbol 2’nci Ligi mücadelesinde maçın başlamasıyla, ayağa kalkıp montlarını çıkarınca, beyaz tişört üzerine siyah harflerle yazılmış, 'Yüce Atatürk' yazısı ortaya çıktı. Gençler, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Atatürk gençliği görev başında' diye tezahürat yaptı. Gruba diğer seyircilerden de alkışlarla destek geldi.
ATATÜRK'Ü UNUTTURAMAYACAKLAR
CHP Altıeylül Gençlik Kolları Başkanı Emrah Türk, Atatürk'ün unutturulmaya çalışıldığını ileri sürdü ve Türk gençliğinin Atatürk’ü asla unutmayacağını belirtip, "Türkiye Ziraat Kupası'nda, Fenerbahçe ile Fethiyespor arasında oynanan dördüncü karşılaşmada, Fethiyespor'un sahaya 'Yüce Atatürk' yazısı ile çıktığında Türkiye Futbol Federasyonu, Fethiyespor'u disipline sevk etmişti. Bir ceza almadılar, ancak bunun sevki bile suçtur. Hepimiz biliyoruz ki AKP iktidarında başta Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları, Atatürk'ü unutturmaya çalışıyor. Biz Türk gençliği olarak, Kemalist gençlik olarak Atatürk'ü unutturmalarına izin vermeyeceğiz. Bunlar yapıldıkça Atatürk'e sevgimiz, hasretimiz daha çok artıyor. Ve Atatürk'ü her platformda anmaya devam edeceğiz” dedi.
CHP Altıeylül Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Berkan Aytek ise, “Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturmaya çalışan Recep Tayyip Erdoğan ve cemaat diktası son nefesini vermektedir. Bunlar yıkılacaktır, yıkacağız. Atatürk gençliği görev başında" diye konuştu.