ÜÇ aylık bir çalışmanın ardından Tahtalı Dağı'nın tırmanma haritasını çıkartan Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğretim görevlisi, aynı zamanda AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, şimdi de Antalya ve çevresindeki yürüyüş yolları haritası için kolları sıvadı.

Antalya'nın batısında Likya, doğusunda ise St. Paul Yolu olmak üzere iki ayrı yürüyüş yolu haritasının önceki yıllarda hazırlandığını, ancak Antalya ve çevresinde 50'den fazla yürüyüş yolu olduğunu belirten Sevgül, yürüyüş yolları üzerine çalışma başlattığını açıkladı.

Tahtalı Dağı'nın tırmanma haritasının ardından bölgenin yürüyüş yolları rotalarını belirlemeye başlayan profesyonel dağcı, daha sonraki günlerde ise turistik kentin doğusunda, batısında ve kuzeyinde çalışma yürütecek. Yol haritalarını bir kitapta toplamayı düşünen Sevgül, şöyle dedi:

"Yürüyüş yolları haritası başta turistler olmak üzere bölgeye gelen binlerce insana yol gösterecek. Doğa yürüyüşlerine meraklı insanlar daha önceden benim tarafımdan işaretlenen ve haritalandırılan güvenli yollarda yürüyüş yapıp, çevrelerini keşfedebilecek. 2 yıl içinde haritalandırma ve işaretleme sürecini tamamlamayı hedefliyorum, ardından haritaları bir kitapta toplayacağım. Başta turizm sektörü olmak üzere birçok kişi bu haritalardan faydalanacak."

Haritalandırma çalışmalarında kimi zaman tek, kimi zaman ekip olarak çalışacaklarını vurgulayan Sevgül, "Benim için çok önemli bir proje. Antalya'nın zenginliklerini göstermek istiyorum. Bölgemiz Likya ve St. Paul Yolu'ndan ibaret değil. 50'nin üzerinde yürüyüş yolu bulunuyor. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Antalya, bu haritayı hak ediyor. Elimden geldiği kadar kısa sürede bu projeyi tamamlayarak başta turizm olmak üzere, doğa tutkunlarına kolaylık sağlamak istiyorum" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)