AMASYA Belediyesi tarafından yaptırılan 'Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi'nin resmi açılışı bugün gerçekleştirildi. Ayrıca, müzenin bir bölümünde yer alan nikah salonunda 14 Şubat Sevgililer Günü'nde çiftler nikah kıyıp evlendi.
Amasya Belediyesi tarafından yaklaşık 1 yıl süren proje ve hazırlık çalışmasının ardından 2012'de yapımına başlanan 'Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi' tamamlandı. 8 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen ve geçen ağustosta bazı bölümlerine ziyaretçi kabul edilen müzenin resmi açılışı bugün düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Müzenin açılış törenine Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Belelediye Başkanı AK Partili Cafer Özdemir, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Müzede, başta Ferhat ile Şirin olmak üzere, Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Romeo ile Juliet, Mimar Sinan ile Mihrimah Sultan'ın aşk hikayesi ile Anadolu'da aşıklık geleneği, 'yavukluluk kültürü' ile Mevlana ve Hacıbektaşı Veli'nin felsefesiyle anlatılan ilahi aşkın yer aldığı bölümler bulunuyor. Halkoyunu gösterileriyle başlanan törende kurdele kesilmesinin ardından katılımcılar müzeyi gezdi. Amasya'nın Ferhat ile Şirin Aşk Hikayesi ile özdeşleştiğini belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Müzemizi resmi açılış yapılmamasına rağmen şu ana kadar yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti. Vatandaşlarımızın çok yoğun bir ilgisi oldu. Biz de resmi açılışı 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yapmak istedik. Çok anlamlı bir açılış oldu. Müzeninin kentimizin kültür ve turizmine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
Ayrıca müzenin bir bölümünde yer alan nikah salonunda çiftler 14 Şubat Sevgililer Günü'nde nikah kıyarak dünyaevine girdi. Açılıştan sonra müzenin nikah salonunda ilk olarak Begüm Seven ile Şevket Kazan'ın nikahları kıyıldı. Ayrıca, 4 yıl önce kaçarak dini nikahla yaşayan ancak resmi nikah kıymayan Seda Bakırcıoğlu ve Mustafa Tesdemir'in de nikahı kıyıldı. Mustafa Tesdemir, kaçarak evlendikleri için resmi nikah kıymaya fırsat bulamadıklarını belirterek, "Nikah kıymaya karar verdiğimiz zaman ilk çocuğumuzu kaybettik. Sonra da fırrsat bulamadık. Benim damatlık giymem önemli değildi ama eşim ne zaman bir gelin görse, gelinlik görse içi sızlıyordu. Nikahımızın da böylesine anlamlı bir güne denk gelmesi bizim için de güzel oldu. Nikahımızda 9 aylık Ezel Arda ve 2 yaşındaki Mehmet Fatih isimli çocurlarımız da şahitlik yapmış oldular" dedi.