DENİZLİ'de oturan 36 yaşındaki Beycan ve 39 yaşındaki Hüsem Ülker çiftinin 13 yaşındaki kızları Seval'e, üçüncü kez karaciğer nakli yapıldı. Yepyeni bir hayata başlamanın mutluluğunu oyun parkında salıncağa binip kaydıraktan kayarak çıkartırken, "Üç kez nakil oldum, üç kez hayata döndüm. Artık özgürüm ve mutluyum. Arkadaşlarımla oynamayı ve hatta ders yapmayı çok özlemiştim. Şimdi özlediklerime kavuşuyorum" dedi.
Denizlili Beycan Ülker ve Hüsem Ülker çiftinin ilk çocukları olan Seval Ülker, 5 yaşında rahatsızlandı. Hepatit A’ya bağlı karaciğer yetmezliği gelişen Seval, üç gün komada kaldığı Ege Üniversitesi Hastanesi’nde ilk operasyonunu geçirdi. Babası Hüsem Ülker’den alınan karaciğerin nakledildiği küçük kız, geçen nisan ayına kadar sağlıklı yaşadı. Ancak safra kanallarında tıkanma gelişen Seval, iki kez anjiyo yapılmasına rağmen sağlık durumu kötüleşti ve bir kez daha nakil kararı alındı.
BİR HAFTA ARAYLA İKİ NAKİL
İzmir Kent Hastanesi’ne sevk edilen Seval Ülker’e, Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından bu kez dayısı 28 yaşındaki Murat Gezer’den alınan karaciğer parçası nakledildi. 28 Ağustos 2013 tarihinde takılan karaciğeri bir hafta taşıyan Seval, tekrar rahatsızlandı. Bu kez takılan karaciğerde kangren gelişti ve organ fonksiyonunu yapamaz hale geldi. Küçük kıza kadavradan bağış bulunması için üçüncü nakil amacıyla acil çağrı yapılırken, bir yandan da aile içinde canlı verici arandı. Baba Hüsem Ülker’in kuzeni iki çocuk annesi 42 yaşındaki Fatma Demir verici oldu.
4 Eylül 2013 tarihinde yine Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından Seval’e üçüncü karaciğer nakli gerçekleştirildi.
ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU
Nakil sonrasında hızla toparlanan Seval Ülker taburcu olurken, rutin kontroller için aile İzmir’e taşındı. Uzak kaldığı annesinden ve henüz 2.5 aylık kardeşi Hiranur Ülker ve babasıyla biraraya gelmenin mutluluğunu yaşayan Seval, hastanede geçen günlerin acısını çıkartmaya başladı. İzmir’de güneşli günlerde soluğu oyun parkında alan Seval, salıncağa binip kaydıraktan kayarken, "Biri babam olmak üzere ailemden üç kişi bana yeniden hayat verdi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Artık özgürüm ve mutluyum. Arkadaşlarımla oynamayı ve hatta ders yapmayı çok özlemiştim. Şimdi özlediklerime kavuşuyorum" diye konuştu.
Baba Hüsem Ülker de kızına yeniden can aşısı olan yakınlarına ve doktorlara teşekkür edip, "Çok zor günler geçirdik. Seval üçüncü nakil sonrasında sağlığına kavuştu. Artık aile olarak bir aradayız ve çok mutluyuz" dedi.
TÜRKİYE’DE İLK
İzmir Kent Hastanesi karaciğer nakil ekibinden Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Çiğdem Arıkan, Seval’in üç karaciğer nakli öncesinde de sağlık durumunun çok kötü olduğunu, çok zor günler geçirdiğini dile getirdi. Seval gibi üç kez karaciğer nakli geçiren hastaların dünyada çok az olduğunu ifade eden Prof. Dr. Arıkan, "Seval Türkiye’de bir ilk. Sağlık durumu şu anda çok iyi. Bundan sonra da umarız böyle gidecek" diye konuştu.