BALYOZ ve Ergenekon gibi operasyonlarda askerlerin tutuklanmalarının ardından Vardiya Bizde Platformu'nun başlattığı Sessiz Çığlık eylemlerine devam edildi. İzmir'de toplanan yaklaşık 30 kişi, halen çeşitli davalardan tutuklu bulunan askerlerin de serbest bırakılmalarını istedi.
Konak Meydanı Milli Piyango Müdürlüğü önünde toplanan Vardiya Bizde Platformu üyesi yaklaşık 30 kişi, sessiz çığlık eylemlerine devam etti. Protestoculara Balyoz soruşturmasından tutuklu bulunduğu Şirinyer Cezaevi'nden tahliye olan Kurmay Deniz Albay Bora Serdar da destek verdi. Bu sırada kurulan stantda da bu operasyonlarda tutuklanan kişilerin cezaevinde bulundukları sırada yazdıkları kitapların da satışı yapıldı.
Grup adına açıklama yapan Emekli Ulaştırma Albay Erhan Çatkın, "Bizler yaz kış demeden tutuklularımız için mücadele ettik. Sonunda kazandık. Ama bizim çığlığımız bitmedi. Devam edecek. İçeride halen çeşitli uydurma dosyalardan tutuklu askerler var. Bunların da serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Bu gerçekleşinceye kadar da sessiz çığlığımız devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI