BALYOZ Davası'nda 16 ile 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılan, ayrıca rütbeleri de "er" düzeyine indirilen, aralarında kuvvet komutanlarının da bulunduğu amiral ve subayların eşleri ile yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu, bugün yine Gölcük'te "Sessiz Çığlık" buluşmasında bir araya geldi. 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Deniz Kurmay Albay Erdinç Altıner'in 9 yaşındaki oğlu Atahan Altıner yaptığı konuşmada, "Ben babasız büyümek istemiyorum" dedi. 
Gölcük'ün Değirmendere semtindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen Sessiz Çığlık buluşmasına tutuklu aileleri ellerinde yakınlarının fotoğrafları da bulunan pankartlarla geldi. İki hafta önce, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması beklenirken görevinden istifa eden eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner'in de katılması nedeniyle çok yoğun olan Sessiz Çığlık buluşmasına bu hafta katılım daha az oldu. 
'BABASIZ BÜYÜMEK İSTEMİYORUM'
Bugünkü buluşmada, 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Deniz Kurmay Albay Erdinç Altıner'in 9 yaşındaki oğlu Atahan Altıner babasına duyduğu özlemi anlatırken, 
"Ben babamı özledim. Benim babam Maltepe Cezaevi'nde şu anda esir. Babamın adı Deniz Kurmay Albay Erdinç Altıner. Bunu yapanların cezasını çekeceğini düşünüyorum. İnşallah benim babam da en yakın sürede çıkar ve benim yanıma gelir. Ben böyle babasız büyümek istemiyorum'' dedi.
KARDAK'A ÇIKMIŞTI
Yine 16 yıl hapis cezasına çarptırılan, Kardak krizi sırasında kayalıklara çıkan SAT timinde görev yapanlardan biri olan Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen'in babası Turhan Türkşen ise, ''Söyleyecek bir şey yok. Oğlumuzun üzüntüsünü yaşıyoruz. İnşallah bir gün kurtulacağına inanıyoruz. Bunların geçeceğine inanıyoruz. İnşallah bir gün bu iş bitecek'' dedi. Gözyaşlarını tutamayan Albay Ali Türkşen'in annesi Emine Türkşen ise ''Çok başarılı bir çocuktu. Çünkü onun güzelliği, ruh güzelliği vardı. Hepsi biliyor, hepsi arkadaş, anneleri arkadaş. Arkadaş ama bizi yaktılar. Allah onları da yaksın inşallah başka bir şey söylemiyorum'' dedi. Grup daha sonra dağıldı.