İZMİR’in Bayındır İlçesi’ndeki işitme engelliler okulunda taşınıp birbirlerine aşık olan ve ailelerinin de desteğiyle dünya evine girip Torbalı İlçesi’nde mutlu bir yaşam süren işitme engelli 21 yaşındaki Orhan Sekin ile eşi 24 yaşındaki Şefika Sekin, aşklarıyla örnek oluyor. Çiftin en büyük arzusu ise oğulları 3 yaşındaki Ali Sekin’in bir kez olsun sesini duyabilmek.
Bayındır Şehit Oktay Ardıç İştme Engelliler Okulu’nda yaklaşık 5 yıl önce, eğitim gördükleri sırada tanışan ve ilk görüşte birbirlerine aşık olan Orhan Sekin ile Şefika Sekin, ailelerinin de desteğiyle dünya evine girdi. Torbalı İlçesi’nde mütevazi bir yaşam süren doğuştan işitme engelli çift, mutluluklarıyla çevrelerine örnek oldu. Yaklaşık 3 yıl önce de çiftin sessiz aşkının meyvesi olarak Ali adını verdikleri oğulları dünyaya geldi. Kendileri gibi engelli olmayan çocuklarıyla iletişim kurmakta güçlük çektiklerini ifade eden çitfin en büyük arzusu ise bir kez olsun minik Ali’nin sesini duyabilmek.
ENGELLİLER TAKIMINDA FUTBOL DA OYNUYOR
İzmir’de bir fabrikada çalışan işçi Orhan Sekin, aynı zamanda İzmirspor Kulübü’nün engelliler grubunda 6 yıldır top koşturuyor. Orhan Sekin, kendiyle aynı adı taşıyan babası Orhan Sekin aracılığıyla işaret dilini kullanıp duygularını ifade etti. Genç adam, "Okula ilk başladığımızda birbirimize aşık olup evlilik kararı aldık. Mutlu bir birlikteliğimiz var, eşimi çok seviyorum" dedi. Şefika Sekin ise kayınpederi aracılığıyla, "Keşke evladımın 'Anne' demesini bir kez olsun duyabilseydim. Onunla gülüşmek ve kahkahasını duymak benim için dünyalara bedel olurdu. Ama buna da şükür, mutlu bir yuvamız ve sağlıklı bir evladımız var. Hayatımızdan da çok memnunuz" diyerek duygularını dile getirdi.