DENİZLİ’de İşitme Engelliler Derneği üyesi, engelli dört genç, seslerini danslarıyla Türkiye’ye duyurdu. Özel televizyonda yayınlanan Yetenek Sizsiniz programına katılarak yaptıkları danslarla izleyenlerin ve jüri üyelerinin alkışlarını alan Sinan Bilgiç, Galip Şükrü Afşar, Ali Sarp ve Ümit Okatan, ilk turu geçti.
Denizli’de işitme engelli dört genç, Yetenek Sizsiniz programına katılmak için iki ay önce 'Sezsiz Dans' grubunu kurdu. Sinan Bilgiç, Galip Şükrü Afşar, Ali Sarp ve Ümit Okatan, iki ay boyunca dans eğitmeni Ayşegül Odacıoğlu gözetiminde yarışmaya hazırlandı. İstanbul’a giderek yarışmanın ilk etabına katılan gençler, Ufuk Çelebioğlu’nun tercümanlığında sahneye çıkıp gösterilerini yaptı. Programda yaptıkları dans gösterisiyle izleyicilerden büyük alkış alan Sessiz Dans grubu üyeleri jüriden de geçerli not alarak ilk turu geçmeyi başardı.
Denizli’yi dönen Sessiz Dans grubu üyesi gençler İşitme Engelliler Derneği’ndeki arkadaşları tarafından coşkuyla karşılandı. İkinci tur için çalışmalara ara vermeden başlayan grubun yarışmada yer almayan üyelerinden İbrahim Edi Çatal, “Yeni kurulmuş olmamıza rağmen iyi şeyler yapmak için çalıştık. Gruptaki dans eden arkadaşlarımız kendi alanlarında son derece başarılı. Birlikte kurdukları grupla dansta da başarılı olduklarını gösterdiler ve Denizli’nin gururu oldular. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Amacımız bundan sonraki turları da geçmek” dedi.
Gençlere destek veren İşitme Engelliler Derneği Denizli Şube Başkanı İbrahim Çelebioğlu ise “Denizlili gençlerin elde ettiği başarı tüm camiamızı mutlu etti. Bundan sonraki süreçte daha da başarılı olacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.