Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () İSTANBUL Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası(İSAROD) Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Başkanlık Sarayı önünde eylem yaptı.

Türkiye genelinde 27 ilde uygulanan plaka tahdidinin İstanbul’da da uygulanması gerektiğini dile getiren servisçi esnafyar, kendilerinin de taksi, minibüs, halk otobüsü gibi kamu hizmeti verdiklerini belirttiler.

İSAROD Başkanı Hamza Öztürk servisçi esnafın sorunlarını dile getirerek, “27 ilde uygulanan plaka tahdidinin İstanbul’da da uygulanmasını istiyoruz. Esnafımız şirketlerin zulmü altında eziliyor. Hak ettikleri paraları çeşitli kesintiler, komisyonlar nedeniyle alamıyorlar. Hatta paramızı gününde ödemiyorlar” dedi.

Esnaf Mustafa Uğur servisçilerin tur şirketlerinin altında ezildiklerini belirtirken, esnaf İhsan Tübcil “Bıçak kemiğe dayandı. Biz karşımızda bir yetkili istiyoruz. Biz turizmciler gibi özel okullardaki fiyatlara taşımıyoruz” şeklinde konuştu. Servişçi Burhan Koşar da “Plaka tahdidi, otobüsçüye, taksiciye, dolmuşçuya verdiği hakkı servisçiye de versin. Biz bu ülkenin üvey evladı değiliz” ifadelerini kullandı. Servis esnafından İbrahim İçyüz ise diğer kamu hizmeti veren taşıma sektörleriyle aynı haklardan yararlanmak istediklerini söyledi.

Türkiye Ulaş-İş sendikası Genel Başkanı Abdurrahim Barın ise servisçileri etkileyen iki noktaya şöyle değindi:

 “Belediye tarifesi nedeniyle İstanbul’daki veliler daha fazla ücret ödüyor. Bir diğer sorun da birkaç tane firma ithal araç tekeli oluşturuyor. Velilerin verdiği fazla para ithal araçlara gitmektedir. Bu yasa uygulansın, vatandaş ucuz taşınsın, esnaf evine ekmek götürebilsin. Ülkemizden döviz çıkmasın”.

EÇ (MK) (FOTOĞRAF)