SERHAT Kalkınma Ajansı (SERKA), yaygın gazetelerin fotoğraf editörleri, öğretim üyeleri ile belgeselcilerden oluşan 12 fotoğrafçıyı Kars'ta buluşturdu.
Sebati Karakurt, Coşkun Aral, Ercan Arslan, Kutup Dalgakıran, Selahattin Sevi, Kamil Fırat, Abdurrahman Antakyalı, Erhan Sevenler, Hüseyin Demirci, Mustafa Seven, Hasan Şenyüksel ve Murat Kaya, SERKA'nın davetlisi olarak Kars'a geldi. Fotoğraf ve belgesel konusunda usta olarak nitelendirilen 12 sanatçı, 3 gün boyunca Kars'taki Ani Harabeleri ve buz tutan Çıldır Gölü'nde çekim yaptı. Kentin tarihi ve turistik mekanları ile sosyal yaşamlarını ölümsüzleştiren sanatçılar, Çıldır Gölü'nde buz üzerindeki yer sofrasında tutulan balıkları yedi, atlı kızak gösterilerini izledi.
Ani Harabeleri'ni ilk kez gördüğünü belirten Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt, "Ani Antik Kenti bir rüya gibi. Yaz aylarında yeniden gelip fotoğraflarını çekeğim. Kars fotoğrafçılar için çok güzel bir yer" dedi.
Belgesel yapımcısı Coşkun Aral "Burası fotoğrafçılar, belgeselciler ve yönetmenler için çok zengin bir kent. Bu bölge tarihi, coğrafyası ve doğasıyla büyük bir potansiyele sahip. Daha önce gelmiştim. Tekrar gelmeyi düşünüyorum" diye konuştu.