Özkan ARSLAN-Zeki GÜNAL/İSTANBUL,() SARIYER Kısırkaya Plajı’nda iki arkadaşıyla denize giren 23 yaşındaki Hanifi Ören, dalgalara kapılarak boğuldu. Ören’in cesedi yaklaşık 3 saat sonra denizden çıkartıldı.
Hanefi Ören, Kağıthane’den iki arkadaşıyla birlikte sabah saatlerinde, denize girmek için Kısırkaya Plajı’na gitti. Burada denize giren Hanifi Ören, görgü tanıklarının iddiasına göre bir süre sonra dalgalara kapıldı. Çırpınarak yardım isteyen Ören’in yardımına iki arkadaşı ve plajda bulunanlar koştu. Ancak akıntıya kapılan Ören, bir süre sonra gözden kayboldu. Bunun üzerine polis ve jandarmadan yardım istendi. Bir süre sonra bölgeye kıyı emniyetine ait kurtarma botu ve tekne gönderildi. Ören’i bulmak için denizden kıyı emniyeti, kıyıdan da jandarma ve Sarıyer Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri çalışma başlattı.
CESEDİ KÖYLÜLER GÖRDÜ

Yaklaşık 2 saat süren çalışmalara rağmen Ören’e ulaşılamadı. Bu sırada sahilde bulunanlar ve Ören’in arkadaşları umutla arama-kurtarma çalışmalarını izledi. Kötü haber ise tepeden denize bakan köylülerden geldi. Deniz yüzeyinde kıyıya yakın, hareketsiz bir şekilde dalgalarda batıp çıkan bir kişiyi gören köylüler, durumu jandarmaya bildirdi.
CESEDİ ARKADAŞI ÇIKARTTI

Bunun üzerine kurtarma ekipleri Ören’in görüldüğü bölgeye hareket etti. Kıyı emniyetine ait bot, Ören’i denizden çıkartmak için yanına yaklaştı ancak aşırı dalga ve kıyının kayalık olması nedeniyle alabora olma tehlikesi yaşadı. Ceset botla alınamayınca kıyıdan can simidi yardımıyla bir kişi denize girdi. Ancak dalgalar bu kişinin cesede yaklaşmasına izin vermedi. Bir sürü sonra dalgaların kıyıya sürüklediği Ören’in cesedini birlikte denize girdiği arkadaşı kolundan çekerek çıkarttı. Ambulansa konulan ceset savcılık incelemesi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.
DENİZE GİRMEYE DEVAM ETTİLER

Ören’in cesedi kıyıya çıkartıldığı sırada bir çok kişi hiçbir şey olmamış gibi denize girmeye devam etti. Kısırkaya Köyü sakinleri de plajı işletmek için kimseye ruhsat verilmediği için plajda güvenlik önlemleri ve cankurtaran bulunmadığını söylediler. Köylüler ayrıca iki gün önce de bir kişinin boğulduğunu, bir hafta önce de bir baba ve iki kızının son anda kurtarıldığını belirttiler.

(FOTOĞRAF)