Murat GÜRKAN/KARACASU (Aydın), () - AYDIN'ın Karacasu İlçesi'nde oturan 13 yaşındaki Mehmet Umut Aktaş, serinlemek için girdiği Dandalaz Baraj Gölü'nde, babasının gözü önünde suda kayboldu. Gölette, 4 dalgıçla 19 saat yapılan arama- kurtarma çalışmalarına rağmen Aktaş'a ulaşılamadı.
Nazilli'de 36 yaşındaki Ramazan Aktaş ve eşi, 34 yaşındaki Fadime Aktaş'ın tehlikeli olduğunu belirterek karşı çıkmasına rağmen, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi oğlu Mehmet Umut Aktaş'ı da alarak, dün bir grup arkadaşı ile Karacasu İlçesi'ndeki Dandalaz Baraj Gölü'ne balık tutumaya gitti. Saat 19.00 sıralarında sıcaktan bunalan Mehmet Umut Aktaş, burada karşılaştığı komşularının oğlu, 19 yaşındaki S.C. ile birlikte serinlemek için göle girdi. Kıyıdan yaklaşık 5 metre uzaklaşan Aktaş, birden suda çırpınmaya başladı. Aktaş, kısa bir süre sonra babasını gözleri önünde suda kayboldu. Kıyıdan 5 kulaç kadar sonra 16 metre birden derinleşen ve dibi bataklık ile çeşitli su bitkileriyle kaplı öle yüzme bilmedikleri için girip, müdahale edemeyen çaresiz baba Ramazan Aktaş ve arkadaşları, durumu jandarma ve 112 Acil Servis'e bildirdi. Jandarma, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'nden de yardım istedi. Marmaris'ten gelen 4 dalgıçla, gece boyu yapılan arama ve kurtarma çalışmaları sonuç vermedi. Bunun üzerine bir süre ara verilen arama-kurtarma çalışmalarına bugün saat 07.30'da tekrar başlandı. Toplam 19 saat süren arama çalışmalarına rağmen çocuğa ulaşılamadı. dalgıçların oksijen tüplerinin bitmesi nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına ara verildi.
Oğlunun baraj gölünde kaybolduğunu öğrenince gelen gözü yaşlı anne Fadime Aktaş ve diğer yakınları, arama-kurtarma çalışmalarını izledi. Sinir krizi geçiren anne Aktaş'a sağlık ekipleri, sakinleştirici iğne yaptı.
"ALLAHIM MEHMET'İMİ GERİ VER"
Gece boyunca sürdürülen arama-kurtarma çalışmalarında AKUT ekiplerine yardım eden iki çocuk babası Ramazan Aktaş, olanlardan kendisini sorumlu tutarak, "Allah'ım Mehmet'imi geri ver ne olursun" diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı. Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

FOTOĞRAFLI