Özgür ALTUNCU -  Ünsal ÇAKIN / İSTANBUL, () ERGENEKON ve Poyrazköy Davalarından tahliye edilen askerler için "Özgürlük Kahvaltısı" ve "Er Mektubu Görülmüştür İmza Günü Etkinliği" düzenlendi.

Maltepe Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Ergenekon Davası'ndan tahliye edilen Teğmen Mehmet Ali Çelebi ve Poyrazköy Davası'ndan geçtiğimiz aylarda tahliye olan Ercan Kireçtepe ve Eren Günay'ın da aralarında olduğu bazı askerler katıldı. Halen tutuklu olan askerlerin yakınları da kahvaltılı toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, "Bundan 40 yıl önce üç fidanı asmaya karşı Maltepe'de 3 devrimci insan eylemler yaptı. Devrimcilik Mahirlerin yaptığıydı. Bugün sadece sosyal medyada kalan devrimciliği görüyoruz. Devrimcilik ne kadar değişmiş. Biz yürekten devrimciyiz, sahte devrimci değiliz" dedi.

Maltepe Askeri Cezaevi'nde yatan Deniz Kurmay Albaylar Erdinç Altıner ve Ender Kahya, Hava Kurmay Albay İsmet Cınkı ile Deniz Kurmay Albaylar Cem Okyay ve Yavuz Uras'a gönderilen mektuplardan oluşan 'Er Mektubu Görülmüştür' kitabı toplantı sonrası katılımcılara dağıtıldı. Toplantıya katılanlar özellikle Teğmen Mehmet Ali Çelebi'ye yoğun ilgi gösterirken, sık sık da " Mustafa Kemal'in askerleriyiz " sloganları attı.

ÖA (MK) (FOTOĞRAF)