Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, Soma’da yaşanan facianın benzeri olmadığını söyledi. Şenpolat, maden kazasında yaşamını yitiren 301 işçi anısına fidan dikti.

1 Haziran’a ertelenen seçim çalışmalarına katılmak üzere bugün öğlen saatlerinde Türk Hava Yollarına ait tarifeli uçakla beraberinde Ak Parti Bağcılar Belediye Başkanı ile birlikte Ağrı’ya gelen Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mustafa Şentop’u hava alanında Ak Parti Grup Başkan vekili Ahmet Aydın, Seçim Koordinasyonu Merkezi Başkanı ve Ak Parti Batman eski Milletvekili M. Emin Ekmen, Ak Parti Ağrı milletvekilleri Fatma Salman, Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, Belediye Başkanı Ercan Ateş, Ak Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Hasan Arslan, Ak Parti İl ve İlçe yönetimi tarafından karşılandı.

Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mustafa Şentop ve beraberindekiler öğlen yemeğinden sonra Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 301 işçinin anısına TRT Parkta Valilik ila Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan hatıra ormanına fidan dikti.

Burada bir konuşma yapan Şentop, "Ağrılı kardeşlerimiz, gerçekten büyük bir kadirşinaslık, bir vefa örneği gösteriyorlar. Soma'da vefat eden kardeşlerimiz için burada bir hatıra ormanı meydana getirmek için bir teşebbüste bulundular. Soma'daki maden kazası Türkiye tarihinde vefat edenlerin sayısı itibariyle çok büyük ve benzeri olmayan bir hadisedir. Bu hadise bütün bir Türkiye'yi acıya boğdu. Bizim inancımızda şehitlik var, manevi anlamda şehitlik var. Tabi ölüm kaçınılmaz, bunun nerede hangi şartlar altında cereyan edeceğini bilmiyoruz. Bizim inancımızda ölümle ilgili sebepler vardır ama netice itibarıyla mukadderat ile karşı karşıyayız. Elbette burada orayı işletenler açısından özel sektör, gerekse denetleme bakımından devletin kamunun yapacağı görevleri bundan sonra daha büyük bir dikkat ve titizlikle yapmak gerekiyor. Aynı zamanda tabi bir ihmal varsa, yapılması gerektiği halde yapılmayan işler varsa, meselenin iç yüzünü, hakikatini ortaya çıkartmak ve sorumlusu varsa gerekli cezayı vermek de devletin görevidir" dedi.

Fidan dikiminin ardından parka piknik yapmaya gelen vatandaşlarla sohbet ede Şentop, buradan da AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ne gitti.

AU(KS/SSA) (FOTOTĞRAFLI)