DİYARBAKIR'da eşini 7 yıl önce kaybeden, bir oğlu üniversitede, 3 kızı da lisede okuyan 43 yaşındaki Şengül Eren, hem çocuklarının eğitimini, hem de evinin geçimini sağlamak için erkeklerin gittiği kahve açtı. İşyerinde tek başına çalışan Şengül Eren bu durumdan hiç rahatsız olmadığını, aksine müşterilerin büyük güvenini kazandığını söyledi.
Eşi vefat ettikten sonra muhasebecilik, emlakçılık gibi işlerde çalışarak çocuklarını yetiştiren Şengül Eren kendi işini kurmaya karar verdi. Hatay'da Mimarlık Fakültesi'nde okuyan bir oğlu ile lisede okuyan 3 kızı bulunan Eren, bankadan çektiği kredi ile Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde oturduğu binanın altında erkeklerin gittiği kahve açtı. Kahvede hem ocakçılık, hem de garsonluk yapan Şengül Eren'e, yarıyıl tatili için memleketine gelen üniversiteli oğlu Mehmet Eren de yardım ediyor.
MÜŞTERİLER ÇOK MEMNUN
Müşteriler, Diyarbakır'da ilk kez bir kadının erkeklerin gittiği bir kahve açtığını belirterek, bundan memnuniyet duyduklarını söyledi. Müşteriler, "Kadın eli değince her şey temiz oluyor. Hakikatten çok lezzetli çay yapıyor. Oynadığımız okey taşları bile pırıl pırıl. Bir çay içeceğimiz yerde ik çay içiyoruz. Bu konuda Şengül Hanım'a çok güveniyoruz ve destekliyoruz" dedi. 
BÜYÜK BİR SEMAVERE İHTİYACI VAR
İşyerinde hala bir çok eksiğin olduğunu belirten Şengül Eren, bankadan çektiği kredi ile ancak kahvenin temel ihtiyaç malzemelerini alabildiğini söyledi. Büyük bir semavere ihtiyacı olduğunu belirten Şengül Eren şunları anlattı:
"Oğlum Hatay'da üniversitede okuyor. 3 kızım burda liseye gidiyor. Kirada oturuyorum. Ev kirası, evin masrafı, çocuklarımın okul masraflarını karşılamam gerekiyordu. Bu yüzden kendi işimi kurmayı düşündüm ve kahve açmaya karar verdim. Bankadan aldığım kredi ile temel ihtiyaçları aldım ama henüz bir çok eksiğim var. Müşterilerimden çok olumlu düşünceler alıyorum. Bana çok güveniyorlar. Ben de onlara en iyi hizmeti sunmaya çalışıyorum."
'ANNEM BENİM KAHRAMANIM'
Yarıyıl tatilinde annesine yardım eden Hatay Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2i'nci sınıf öğrencisi Mehmet Eren de, annesinin bugüne kadar neye el attıysa başardığını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Eğer bugün üniversite okuyorsam onun sayesinde okuyorum. Ben de fırsat buldukça işte yarıyıl döneminde geldim anneme yardım ediyorum. Annemle gurur duyuyorum, o benim kahramanım. Müşteriler de ona büyük saygı duyuyor ve yardımcı oluyor."