IRAK'ta bulunan Şengal Dağı'nda susuzluk ve açlık nedeniyle yaşamını yitiren Ezidi çocuklarının durumuna dikkat çekmek için Feraşin Yaylası'ndan yola çıkan Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan ile Dağcı Ömer Demez, 120 kilometre yürüyerek Van'a ulaştı. Aslan ve Demez'i Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Hatice Çoban karşıladı.
Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan ile Dağcı Ömer Demez, protesto amaçlı Van, Hakkari, Şırnak üçgeninde bulunan Feraşin Yaylası'ndan Van'a yürümeye karar verdi. Aslan ile Demez, IŞİD çetelerinin Şengal, Mahmur ve Rojava'daki saldırılarını protesto etmek ve Şengal dağlarında susuzluk ve açlık nedeniyle yaşamını yitiren Ezidi çocuklarının durumuna dikkat çekmek için 120 kilometere yürümeye kara verdiklerini söyledi. 'Şengal ikinci Kerbala'dır' pankartı taşıyan Aslan ve Demez'i Van'ın Kurubaş mevkisinde Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Başkan Vekili Çoban karşıladı.
Mazlum-Der Van Şube Başkanı Aslan, eylemlerinin zalime karşı insani bir protesto olduğunu söyledi. Aslan, "Hiçbir kurum, parti adına yapılmadı. Bizim isimlerimizde önemli değil burada. Bizim unvanlarımız ve bağlı olduğumuz düşüncelerde önemli değil. Medyadaki arkadaşların sayesinde böyle bir duyarlılık oluştu. Bundan sonrada buna benzer şeyler devam edecek, etmesi de gerekiyor. Toplumun bilinçlenmesi için bazı arkadaşlarımızın biraz zahmet çekmesi gerekiyor. Klasik eylem ve söylemlerden çıkması gerekiyor" dedi.
Dağcı Demez ise herkes için aynı duyarlılığı göstermeye devam edeceklerini belirtti. Demez, "Sadece Şengal değil, ırkı dili, dini ne olursa olsun biz herkese bu duyarlılığı göstereceğiz. Ve biz asla zalimin dini ve ırkını da sorgulamayacağız. Zalim kim olursa olsun karşısında olacağız ve mazlumun başına okşayacağız, onun yanında yer alacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI