SAĞLIK Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Baştemsilcisi Orhan Karakaya, hastanelerde sağlık personelinin görevleri dışındaki birimlerde çalıştırıldığı gerekçesiyle yöneticileri Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet ettiği için görev yerinin değiştirildiğini öne sürdü. Karakaya, "Bu şikayetimden sonra beni Doğumevi Hastanesi’nden alıp, hasta yoğunluğu fazla olan Üroloji Polikliniği’ne görevlendirdiler. Yöneticiler, kendinden olan personeli kayırıyor" dedi.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Hastane Yöneticiliği Başhekimlik önünde toplanan SES üyeleri, hastane yönetiminin yaptığı atamaları protesto etti. Sendika temsilcisi Orhan Karakaya, atamaların haksız şekilde yapıldığını öne sürerek, bu nedenle hastane yöneticilerini Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet ettiğini söyledi. Şikayet nedeniyle hastane yöneticileri hakkında soruşturma açıldığını belirten Orhan Karakaya şöyle koünuştu:
"Öncelikli görevi sağlık memuru, hemşire, laborantlık olan personelden bazıları, hastanede nedense masa başı memur olarak çalıştırılıyor. Çalışanlar arasında ayrımcılık, kayırmacılık yapılamaz. Ancak KEAH’da yöneticilik yapanlar aile şirketi yönetir gibi hastane yönetmek istiyorlar. Yasada, 'Bilfiil kadrosunda görev yapmayan personele, kadrosuna göre maaş ödenmez' diyor. Ancak yasaya rağmen, masa başı memurluk yapan sağlık çalışanları, haksız kazanç elde ediyor."
'SENDİKAL FAALİYETTE BULUNMAM ENGELLENMEK İSTENİYOR'
Kendisinin Doğumevi Hastanesi’nde memur olduğunu söyleyen Orhan Karakaya hastane yöneticilerine açılan soruşturmadan sonra KEAH Üroloji Polikliniği’ne görevlendirildiğini belirterek şöyle devam etti:
"Günlük 300- 350 hasta yoğunluğu olan polikliniğinde tek başıma çalışmam isteniyor. Böylelikle, yasal olmayan ve isteğim dışında olan görevlendirmeyle, sendikal faaliyetlerde bulunmam engellenmek isteniyor. Bu sürgün niteliğindeki görevlendirmeye de itirazda bulunacağım."
'Her personel kendi kadrosunda çalıştırılsın, hastane yöneticileri sendika ve personel kayırmasın' yazılı pankart açan sendikalılar, eylemden sonra olaysız dağıldı.