Azer DEMİR/ŞEMDİNLİ (Hakkari),()-KUZEY Irak'tan kaçak yollarla Türkiye'ye girmeye çalışırken Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki Hacıbey Deresi'nde kaybolan İhsan Evci'nin cesedi bulundu.
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden gelip Şemdinli'nin Derecik Beldesi'nden 2 hafta önce kaçak yollarla Kuzey Irak'a geçen 3 kişi akrabalarını ziyaret etti. Bu kişiler, önceki gün öğle saatlerinde Kuzey Irak'tan çıkarak yine kaçak yollardan Türkiye'ye girmeye çalıştı. Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Gelişen Köyü Koryürek Mezrası'na gece ulaşan 3 kişi, bölgedeki Hacıbey Deresi'ni yüzerek geçmeye çalıştı. Kimlikleri saptanamayan 2 kişi yaklaşık 40 metre genişliğindeki dereyi yüzerek karşıya geçerken, İhsan Evci ise derenin sularına kapılarak sürüklenmeye başladı. Bu sırada arkadaşlarının yardım etmeye çalıştığı Evci bir süre sürüklendikten sonra gözden kayboldu.
Köylülerin haber vermesiyle olay yerinde Jandarma ekipleri ve köylüler tarafından başlatılan arama çalışmalarına AFAD ekiperi de katıldı. Arama çalışmaları 2 gündür devam ederken, bu sabah saatlerinde Evci'nin cesedi akıntıya kapıldığı yerden 3 kilometre uzaklıkta bulundu. Evci'nin cenazesi otopsi için Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

AD(FE/KA) (FOTOĞRAFLI)