HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bağlar köyü'nde yaşayan Keşfettin Zerender'in aniden rahatsızlanan 10 aylık oğlu Umut'un yardımına Mehmetçik yetişti. Yolları kardan kapalı olan köye 112 Acil Servis ekipleri gidemeyince, asker paletli araçlarıyla köye ulaştı. Minik Umut paletli araçla 16 kilometre gittikten sonra ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.
Hakkari ve çevresinde 3 gündür süren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığı yer yer 1 metreyi aşarken, yolları kardan kapalı olan köylerde yaşayanlar da zor günler geçiriyor.
Şemdinli İlçesi'ne 16 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar Köyü Meşeli Mezrası'nda yaşayan Keşfettin Zerender'in 10 aylık oğlu Umut, dün akşam saatlerinde aniden rahatsızlandı. Baba Zerender de 112 Acil Servis ekiplerini arayarak yardım istedi. Fakat köy yolları kapalı olduğu için sağlık ekipleri köye gidemedi. Bunun üzerine bugün 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı ekipleri devreye girdi.
Minik Umut'u kurtarmak için seferber olan askerler, Saat 11.00'da köye paletli araçla ulaşmaya çalıştı. Köye giden askerler Umut'u alarak Şemdinli ile Bağlar Köyü yol ayrımında bekleyen ambulansa teslim etti. Ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi'ne götürülen Umut burada tedavi altına alındı. AK-(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)