AlaattiN ONUR/AKYAZI (Sakarya), ()- SAKARYA'nın Hendek İlçesi'ndeki Kargalıhanbaba Mahallesi’nde Dinsiz Deresi'nin taşması üzerine evinin önündeki ağaç dalına tutunarak hayatta kalmayı başaran 38 yaşındaki Yadigar Özkeskin'in 11 yaşındaki kızı Emine Özkeskin çok korktuklarını söyledi.
Dün sabah başlayan sağanak yağışın Dinsiz Deresini taşırması üzerine Hendek'teki Kargalıhanbaba Mahallesi'nde birçok ev sular altında kaldı. Yadigar Özkeskin sel sularının geldiğini görünce çocukları ile birlikte evlerine kaçarak selden kurtulmaya çalıştı. Çocuklarını evinin içine sokan Özkeskin, bahçedeki tavuklarını da kurtarmak isteyince, bir anda yükselen sel suları nedeniyle mahsur kaldığı evinin önündeki ağaç dalına tutunarak hayatta kalmayı başardı.
Uzun süre ağaç dalına tutunarak kurtarılmayı bekleyen Yadigar Özkeskin'in  sağlık durumunun iyi olduğu, diğer selzedelerle birlikte Hendek Belediyesi Gençlik Merkezi’ne çocuklarıyla birlikte yerleştirildiği belirtildi.
Selde mahsur kalan Yadigar Özkeskin'in evde mahsur kalan kızı Emine Özkeskin yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı:
"Yağmur başladı. Dere taşınca evin bahçesinden annem ve kardeşlerimle birlikte evimize geçtik. Annem tekrar tavukları kurtarmak için dışarı çıktı. O sırada sel suları aniden yükseldi. Annem  eve dönemedi. Annem için çok korktum."
Aynı mahallede birçok ev sel sularından zarar gördü. Emine Dere adlı yaşlı kadın, sel afetinden sonra kimsenin gelip kendileriyle ilgilenmediğini anlatırken "Sel geldiğinde oğlum Nadir içerideydi. Çocuklarını zor çıkardı. İçeride oğlum ve 2 çocuğu vardı. Çocukların durumunu görünce şok geçirdim. Kalp hastasıyım. Doktora gidince kendime zor geldim" dedi. Emine Dere,  hasar tespiti için gelen olmadığını,  durumlarını sormadığını belirkerek buna tepki gösterdi. Mahalle sakinleri selin izlerini silmek için kendi çabaları ile temizlik çalışmaları başlattı.

AO(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)