CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Japon Büyükelçiliği'nin resepsiyonundaki konuşmasına müdahale etmesinin hakaret değil saygısızlık olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Selvi Kılıçdaroğlu kadına daha fazla söz hakkı verilmesini, gönlünün daha çok kadın aday gösterilmesinden yana olduğunu belirtti.
Selvi Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Türk kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin 79'uncu yıldönümü nedeniyle düzenlenen Satı Kadın'ı anma programına katıldı. Burada 'nın sorularını yanıtlayan Selvi Kılıçdaroğlu şöyle dedi:
"Nufüsunun yarısından çoğunun kadın olduğu Türkiye'de kadına daha fazla söz hakkı verilmesini istiyorum. Gönlüm daha çok kadın aday olmasını istiyor Siyasete direk girmiyorum, ama kadınları da destekliyorum. Kadınlar siyasi hayatta tabii ki yeterince yer almıyor. Bazı değişiklikleri kanunlarla, tüzüklerle, yönetmeliklerle hal edemiyorsunuz. Bu biraz zihniyetle ilgili bir durum."
LİNÇ KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜ
Selvi Kılıçdaroğlu, Japonya Büyükelçiliği'nde Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kürsü konuşması sırasında Kamer Genç'in müdahalesiyle ilgili soruyu da şöyle yanıtladı:
"Bu konu basında yeterince tartışıldı, Kamer Genç'e karşı nerdeyse bir linç kampanyasına dönüştü. Tabii ki meydana gelen olaylar hiç hoş şeyler değildi. Keşke hiç olmasaydı. Kamer Genç'in hareketi saygısızlık olarak algılanabilir, ama hakaret olarak düşünmedim. Kadın olsun erkek olsun orda biri konuşma yapıyorsa, ona saygı duyarım. Beğenirsin, beğenmezsin. Emine Erdoğan konuşurken bir müdahale oldu. Onu bir hakaret değil, oradaki davranış bir saygısızlık olarak algılanabilir."