İZMİR, ()- İZMİR'in Selçuk İlçesi, dinlerin barışı açısından tarihi bir güne tanıklık etti. İlçe, aynı gün sabah Hıristiyanlar için büyük önem taşıyan Aziz Yuhanna Yortusu'na, akşam da Miraç Kandili'ne ev sahipliği yaptı. Neredeyse yan yana bulunan Aziz Yuhanna Bazilikası'ndan da İsa Bey Camii'nden de kardeşlik mesajları yükseldi.

Bu yılın 25 Mayıs'ı, Anadolu'nun dini inançlar açısından hoşgörünün beşiği olduğunu bir kez daha kanıtladı. İzmir'in Efes Antik Kenti ve Şirince Köyü ile bilinen Selçuk ilçesinde bambaşka bir tarihe tanıklık edildi. İzmir Katolik Cemaati başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen Hıristiyanlar, kendileri için büyük önem taşıyan Aziz Yuhanna Yortusu için düzenlenen ayini saat 11.00'de Aziz Yuhanna (Saint Jean) Bazilikası'nda gerçekleştirdi. Ayini Katolik Kilisesi Başpiskosu yönetti.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca giriş-çıkışları sağlanan Bazilika'da ayinin yapılması için önemli destekler veren Selçuk Belediyesi ayine de üst düzeyde katılarak Miraç Kandili için hazırlanan lokumlardan ikram etti. AK Parti'li Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, hoşgörü ve kardeşlik vurgusu yaptı.

FARKLI İNANÇLAR BİR ARAYA GELDİ

Akşam ise Anadolu Beylikleri dönemine ait ve Aydınoğlu İsa Bey tarafından 1375 yılında inşa edilen İsa Bey Camii'nde Miraç Kandili için Mevlidi Şerif okundu. Öncesinde cami önünde tavuklu pilav ve lokma gibi geleneksel lezzetler dağıtılırken, her iki törene de farklı inanç ve kimliklerden insanların geldiği görüldü.

(AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)