Veysel EROL / SELÇUK, () - İZMİR’in Selçuk İlçesi’nde Türkiye Gençlik Birliği, Twitter yasağına karşı alternatif Twitter platformu oluşturdu. Ahmet Ferahlı Parkı’nda bir duvar oluşturan gençler, üzerine yapıştırdıkları postitlerle mesaj verdi.
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk İlçesi’ndeki Ahmet Ferahlı Parkı’nda yaptıkları Twitter duvarını siyasilerin ve yurttaşların katılımı ile hizmete açtı. Birçok siyasinin ve sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı açılışa gençler de büyük ilgi gösterdi. Selçuk Belediye Başkanı ve CHP Başkan adayı Hüseyin Vefa Ülgür’ün hazır bulunduğu Twitter duvarının açılışına İşçi Partisi Selçuk Belediye Başkan adayı Seyfi Talyak, CHP Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2’nci Başkanı ve ADD Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Aydoğan, ADD Yönetim Kurulu Üyesi Murat İnce, Alevi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yeter Şahan, Selçuk Kızılay Şube Başkanı Ramazan Koyuncu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şube Başkanı Metin Çıtak, TGB üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
İLK TWİT BAŞKAN’DAN
Twitter’a uygulanan sansüre karşı alternatif olarak Twitter duvarı hazırladıklarını belirten TGB Selçuk Şube Başkanı Ömer Gözönünde, "Onlar sürekli bir şeyleri kapatmaya çalışıyorlar, ancak onların kapattıkları tek şey ayakkabı kutuları olur. Biz Twitter yasağına karşı bu duvarı kamulaştırıp halkımıza sunuyoruz" dedi.
Tamamen amatör ruhla ve gençlerce inşa edilen duvarın açılışında ilk Twit’i Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür attı. Hüseyin Vefa Ülgür "Bu kadar keş para ortadayken o koltuğa oturamayacaksınız" yazdı. Ülgür’ün Twit’i gençlerden büyük alkış aldı.
VE(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)