Murat ÇAĞLAR/VAN, () - VAN'ın Edremit İlçesi Halk Kütüphanesi tarafından Dönemeç Mahallesi Engil Şelalesi önünde kitap okuma şenliği düzenlendi. Şenliğe katılanlar şelale önünde kitap okuyup doğayla içiçe zaman geçirmenin keyfini yaşadı.
Şenliğe Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, Edremit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Daharlı, Kültür Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Dönemeç Mahallesi İlkokulu, ortaokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinliğe katılanlar Engil Şelalesi önünde 2 saat kitap okuyarak doğal bir alanda kitap okumanın keyfini çıkardı. Okuma şenliği sonrası Kaymakam Duran Eryılmaz tarafından öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Etkinlikte konuşan Edremit İlçe Kütüphane sorumlusu İbrahim İlhan, amaçlarının kitap sevgisinin yanında çevre bilincini oluşturmak olduğunu söyledi. İlhan, "Kitap okumayı güzel bir uğraş haline getirmek ve gelecek nesillere kitap okumayı sevdirmek için bugün burada bir araya geldik. Engil Şelalesi ve bu güzel coğrafyayı da bu sayede korumayı amaçlıyoruz" dedi.
Daha sonra öğrenciler tarafından mini konser verilirken etkinlik öğrencilere ekmek arası köfte ve ayran ikram edilmesiyle son buldu.

MÇ(OB/BT) (FOTOĞRAFLI)