Arzu KAYA - Habip ATAM - Güven USTA/İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANI  Adayı Selahattin Demirtaş, "Yıllardır yan yana durmayalım diye yıllardır bizi birbirimize düşman ettirmeye çalıştılar" dedi.  Demirtaş, "Oy vermeye gideceğiniz zaman o kabine girdiğiniz de 3 fotoğraftan sadece bir tanesi sizin gibidir, sadece bir tanesinin cebinde sizin ki kadar para vardır. Geri kalanlar seni temsil etmiyorlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Kadıköy İskele Meydanı'ndaki mitingde konuştu. Demirtaş, "Yeni bir yaşam sevdasıyla, umuduyla, teklifiyle yola çıktık. Ancak çıktığımız yol yeni bir yol değil. Uzun yıllardır zorlu mücadelenin içinden süzülerek buraya geldik" dedi
"Biz daha adaylığımızı açıklarken biz daha ilkelerimiz ilan ederken o dakika kazanan taraftık" diyen Demirtaş, "Her gün kazanmaya devam edecektir. Yollar da aşınsa biz güçlenerek hedefimize ilerleyeceğiz. Attığımız her adım da yanımızda başka bir kardeşimizi yoldaşımızı göreceğiz" diye konuştu.

"SİZLER BU GÜCÜNÜZLE BÜYÜK BİR PANİK VE KORKU YARATTINIZ"
"Yıllardır yan yana durmayalım diye yıllardır bizi birbirimize düşman ettirmeye çalıştılar" diye konuşan Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:

"Bizi inandık. Yan yana durmaya çoğalmaya devam edersek bizim gücümüzün karşısında durabilecek hiç bir diktatör, tek adam yoktur.  Sizler bu gücünüzle büyük bir panik ve korku yarattınız. Kimde yarattınız? Tek adam da yarattınız. Onun dışında bu gelişmeden kaygı duyan korkan kimse yok. Yani bizim bir arada mücadele etme sözümüze yeni yaşam teklifimize karşı panikleyen bir tek kişi var; Recep Tayyip Erdoğan. Onun dışında yeni yaşam çağrısı herkeste sevinç ve çağrı yaptı. Ama onun hesapları bozuldu. Yıllardır bunun için uğraşmıştı; gelecek cumhurbaşkanı olacak o koltuğa oturduktan sonra, bütün benim memleket hepiniz de benim kulumsunuz diyecekti.  Şimdi hesaplar bozuldu. Tek dil, tek ırk üzerine millet hesapları halkların ortak dayanışmasının oluşturduğu duvara çarptı."

"3 FOTOĞRAFTAN SADECE BİR TANESİ SİZİN GİBİDİR"
Demirtaş, "Seçimi kazanırız kaybederiz bu bizim açımızdan başarı ölçütü değil artık. Koltuğu kazanıp kaybetmek bizim için başarı değil. Koltuk uğruna nasıl da ilkelerinde vazgeçtiler. Gördünüz iki adayı da. İkisi de koltuğu kazanmak için bütün ilkelerden vazgeçme üzerine oluşturulmuş adaylıktır. Ben soruyorum şimdi, o iki adaydan birinin kazanması sizin kazandığınız anlamına geliyor mu? Herkes kendine bir sorsun. Oy vermeye gideceğiniz zaman o kabine girdiğiniz de 3 fotoğraftan sadece bir tanesi sizin gibidir, sadece bir tanesinin cebinde sizin ki kadar para vardır. Geri kalanlar seni temsil etmiyorlar. Senin yaşamını ilkelerini temsil etmiyorlar. Senin verdiğin mücadeleyi temsil etmiyorlar. Senin çektiğin acıları temsil etmiyorlar. O kabine girdiğiniz de bir tane halkların adayı olacak. Çok fazla seçenek yok önünüzde. Devletin 2 adayının yanında halkların tek adayı olarak seçime giriyoruz" dedi.

"ÇİRKİN BİR SEÇİME DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA"
"Bu seçim adil olmuyor maalesef" diye Selahattin Demirtaş, "Bu seçim AKP'nin adayının bütün devlet olanaklarını, finans gücünü , medya gücünü arkasına alarak haksız bir şekilde yürüttüğü son derece çirkin bir seçime dönüşmüş durumda. Şimdi anket yayınlatıyor. yüzde 55 -58 oy alıyormuş beyefendi. Gerçekten kendine güveniyorsan bu panik niye? Madem yüzde 50 oyun var kendine güveniyorsun niye 2 saatlik televizyon programından korkuyorsun. Canlı yayına çıkalım karşı karşıya gelelim. Gel karşımızda objektif soru soracak gazeteciler olsun. Sorular sorsunlar biz de ne varsa açık yüreklilikle paylaşalım" dedi.

"SERVETİNİ AÇIKLAMAKTAN ÇEKİNİYOR."
Erdoğan'ı mal varlığını açıklamamakla da eleştiren Selahattin Demirtaş, "Halkın başkanı olacak servetini açıklamaktan çekiniyor. Açıkladığı mal varlığı resmi olarak sadece kendine ait olanlar. Mesela eşine, kızına, damadına ne kadar mal devredilmiş bilmiyoruz. Bilal de ne kadar var bilmiyoruz. Bilal ne kadar sıfırladı nereye yatırdı bilmiyoruz. Gerçi o da bilmiyordur da... Halkın bunların bilme hakkı var" ifadesini kullandı.

(FOTOĞRAF)