Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ (Ankara), () - ANKARA'nın Elmadağ İlçesi'nde 18 Ağustos 2014 günü akşam saatlerinde başlayan ve üç saat süren şiddetli yağış nedeniyle arazileri sel suları altında kalan Kuşçuali, Aşağı ve Yukarı Kamışlı, Deliler ile Taburlar mahallesi halkı hasar tespit çalışması yapılmasını istiyor. 
Elmadağ'a 20 kilometre mesafede bulunan 60 haneli, yaklaşık 300 nüfuslu Kuşçuali Mahallesi muhtarı Cafer Küçükyılmaz, sel afeti nedeniyle Balaban çaynın geçtiği yerlerdeki sebze ve meyve bahçelerinin zarar gördüğünü belirtti. Muhtar Küçükyılmaz, "Zarar gören 3 bin dönüm arazide mahalle sakinleri organik olarak zebze üreterek yakın il ve ilçe pazarlarında satıp, geçimlerini sağlıyorlardı. Şimdi ise üreticilerimiz satacağı sebze ve meyveleri pazarlardan kendileri satın almaya başladılar" dedi.
'GÜNDÜZ OLSA ÇOK KİŞİ SELE KAPILIRDI'
Yetkililerin hasar tespiti yaparak zararlarının karşılanmasını isteyen muhtar Küçükyılmaz şöyle konuştu:
"Sel felaketinin akşam saatlerinde yaşanması, büyük bir facianın önüne geçmiş oldu. Eğer gündüz saatlerinde yaşansaydı, tarla ve bahçesinde çalışan insanları sel alıp götürebilirdi. Felaketin ana nedeni, mahallemizden geçen Balaban çayının dere yatağı ile üzerinde bulunan köprü ağzının dar olması. Sel sularının sürüklediği ağaç parçaları ve buna benzer şeyler köprü ağızlarını tıkaması sonucu sel suları çevreye taştı. Yetkilerin bu konuyu dikkate almalarını istiyoruz. Bu önlemler alınmazsa, felaketler de yaşanmaya devam edecektir."  

FOTOĞRAFLI