Akif ÖZDEMİR/ ADANA, () - ADANA'da, inşaat işçisi babalarının kolu kırıldığı için zor durumda kalan ve süt yerine şekerli su ile beslenen 8 aylık ikizler Umut ve Uğur ile ailesi, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün talimatıyla kiralanan eve taşındı.
Elektriği ve suyu kesik, iki odalı gecekonduda yaşam mücadelesi veren 4 çocuklu Ahmet ve Kudret Dilekyiğit çiftinin yardım çağrısı üzerine hayırseverler seferber oldu. Bazı vatandaşlar ikizlerin bir yıllık mama ihtiyacını karşılama sözü verirken, bazıları da gıda yardımı ile nakit para yardımında bulunmak için aileyle iletişime geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de ailenin her türlü ihtiyacının karşılanması için talimat vermesi üzerine, aileye ev kiralandı. Ardından da tüm eşyalar satın alınarak aile eve yerleştirildi.
Ahmet Dilekyiğit, eşi ve çocukları yeni evlerine taşındı, ilk konukları da kendilerine yardım eli uzatan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Adana Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk oldu. Çocuklara çeşitli oyuncaklar veren Başkan Sözlü, "Bu konuda yerel yönetici olarak sorumluluğumuz çok daha fazla. İnsan olmanın gereğini yerine getiriyoruz. İnşallah bundan sonra çocuklarımızın eğitimi başta olmak üzere, aile reisini de bir işe yerleştirerek devamlı destekçisi olmaya çaba sarf edeceğiz. Adana mutlu insanların, başı dik, sırtı pek, refah toplumuna eklenmiş insanların şehirleri olsun istiyoruz. Böyle çaresiz kalan ailelere de yardım etmek bir Belediye Başkanı olmasak bile insan olarak hepimizin sorumluluk alanına giriyor. Ahmet Bey'in kolunun tedavisi için hastane ile bağlantı kuruldu. İnşallah çalışır duruma gelecek" dedi.
Ahmet Dilekyiğit de maddi ve manevi olarak Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Kanada, Almanya ve Hollanda'dan da gurbetçilerden telefonlar aldıklarını, tüm yardımsever insanlara teşekkür ettiğini söyledi.

AÖ(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)