AYDIN’ın Çine İlçesi’nde pastane işleten 40 yaşındaki eşi Akın Altıntaş’a boş zamanlarında yardımcı olan üç çocuk annesi 33 yaşındaki Pervin Altıntaş, şeker hamurundan pasta yapmayı öğrendi. Pervin Altıntaş’ın heykeli aratmayan pastalarını gören müşterilerin başka pastalara bakmadığını söyleyen Akın Altıntaş, “Eşimle gurur duyuyorum” diye konuştu.
Çine’de pastane işleten eşi Akın Altıntaş’a boş zamanlarında yardım eden Pervin Altıntaş şeker hamurundan pasta yapmayı öğrendi. Müşterinin isteğine göre yapılan ve her biri sanat eserini andıran pastalarla kısa zamanda ün kazanan Pervin Atıntaş, “Müşteriler şeker hamurlu pasta istiyordu. Eşim başka yerde yaptırıyordu. O nedenle İzmir’de bir aylık kursa katılarak şeker hamurundan pasta yapmayı öğrendim ve üretime başladım. İstenilen her şekilde pasta yapıyorum” dedi.
Pervin Altıntaş’ın eşi Akın Altıntaş da 35 yıldır sektörün içinde olduğunu belirterek, “Eşimin kursa gidip şeker hamuru pasta yapımını öğrenmesi ve bunu geliştirmesi ufkumuz açtı. Eşimle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.