İZMİR, ()- AFYONKARAHİSAR'da 5 Eylül 2012 tarihinde mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden 27 yaşındaki Burak Ümit Gedik adına nişanlısı Seçil Karaca ve ailesi, Ege Orman Vakfı ile birlikte bin fidanlık koru oluşturdu. Çeşme-Ildırı-Kadıovacık Mevkii'ndeki koruda fidanlar Şehit Onbaşı Burak Ümit Gedik anısına dikildi.
Fidan dikim törenine Ege Orman Vakfı Proje ve Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fizik Mühendisliği Bölümü mezunu ve yüksek lisans öğrencisi Burak Ümit Gedik’in nişanlısı Seçil Karaca ve Karaca ailesi ile Burak Ümit Gedik’in annesi Arife Gedik ve diğer yakınları katıldı. Ege Orman Vakfı Proje ve Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bilgili, "Genç yaşta yitirdiğimiz Burak Ümit Gedik için bir koru oluşturarak, 1000 fidana can verdiniz. 1000 fidan Burak Ümit Gedik için yeşerecek. Yitirdiklerimizi fidanlarda yaşatma düşüncemize sahip çıkan doğaseverlere şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
Burak Ümit Gedik’in annesi Arife Gedik, nişanlısı Seçil Karaca ve Tufan Karaca’ya plaket verdi.
Burak Ümit Gedik’in annesi Arife Gedik, "O kadar duyguluyum ki söyleyecek kelime bulamıyorum. Karaca Ailesi’ne teşekkür ederim" diye konuştu. Gedik’in nişanlısı Seçil Karaca da, "İleride burada bir hayat olacağına inanıyorum. Bu da bizi bir nebze olsun rahatlatacak. Burak, burada fidanlarda yaşayacak" diye konuştu. Tören sonunda fidanlar gözyaşları içinde Burak Ümit Gedik anısına dikildi.

(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)