Bahri KARATAŞ / İZMİR, () - İZMİR 'de şehit yakınları, Ramazan Bayramı arifesinde Kadifekale Hava Şehitliğini ziyaret etti. Şehit İlyas Akın'ın babası Ahmet Akın, oğlunun mezarı başında "50 bin kişinin katiline af çıkmasın" diye haykırdı.
Şehit aileleri bu yıl da bayramı buruk karşılıyor. Sabahın erken saatlerinde Kadifekale Hava Şehitliği'ne gelen şehit aileleri, yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Şehit aileleri, mezarların bakımlarını yapıp ve kurumuş yaprak ve dalları temizledi, bol suyla yıkadı. Bu sırada şehitlikte görevli askerler de şehitlikte bulunan mezarları yıkayıp, Türk bayraklarını taktı. Mezar başlarında Kur'an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okuyan şehit aileleri ve yakınları Ramazan Bayram öncesi bir Arife Günü'nü daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadı. Şehitlikte bulunan yakınlarının, duvarda asılı fotoğraflarına bakıp gözyaşı döktü.
Şehit İlyas Akın'ın babası Ahmet Akın, çocuğunu yoklukla büyütüp askere gönderdiğini belirterek şunları söyledi:
"Acılı bir zaman. Onlar bize geleceğine, biz onlara gidiyoruz. Onun yaşıtlarını, arkadaşlarını görüyorsun. Büyük üzüntü oluyor. Gözlerimizden hep yaş akıyor. Kimi zaman onu yoklukla büyüttük. Ekmeğini de veremedik. Ama yine büyütüp askere gönderdik. Ama askeriye bize geri gönderemedi. Şimdi de 50 bin kişinin katilini affetmeye çalışıyorlar. Ona af çıkarmak için uğraşıyorlar. Ben bu affa tamamen karşıyım. Onu affederlerse, bizim acımız kat kat büyüyecek. Evlatlarımızın katilini bırakmasınlar."

FOTOĞRAFLI