KAYSERİ, () - KAYSERİ'de Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin düzenlediği Özel Şeref Günü nedeniyle Kayseri Garnizon Şehitliği’nde tören yapıldı.
Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, şehit aileleri ve askeri erkanın katıldığı törende, bayrak çekilen gönderdeki makaranın ipi sıkıştı. Sivil giyimli bir askeri personel hemen direğe tırmandı ve elindeki makasla sıkışan ipi kurtardı. Törende bulunanlar, askeri personelin bu hareketi ilgiyle izledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitlikteki anıta çelenk konuldu. Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz yaptığı konuşmada, "Derneğimiz birinci dünya savaşı sonunda savaş bölgelerinden İstanbul’a kadar gelip ihtiyaçlarını karşılayamayan ve memleketlerine gidemeyen, yaralı Harp Malullerinin memleketlerine gönderilmelerinin sağlanması amacıyla İstanbul Merkez Kumandanı Miralay Cevdet Bey ve 11 arkadaşı tarafından 1915 yılında kurulmuş ve 1983 yılında da bugünkü adını almıştır" dedi.
Konuşmanın ardından törene katılanlar Şehit yakınları ile birlikte şehit mezarlarını ziyaret edip, dua etti, mezarlara kırmızı karanfil bıraktı ve ardından da anı defterini imzalandı. Şehit anneleri de çocuklarının mezarlarının bakımını yaparken aynı zamanda duygu dolu anlar da yaşadı.

FOTOĞRAFLI