Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - EDİRNE’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü, kentte düzenlenen törenler ve etkinlikler ile anıldı. Edirne’de bir ciğerci, Çanakkale savaşında savaşan 43'üncü Alay Piyade Bölüğü askerlerinin öğlen yedikleri karavanayı hazırlayarak halka bedava dağıtırken Edirne Roman Derneği üyeleri de lokma pişirip halka dağıttı.
Edirne’de şehitler için ilk tören, Sarayiçi Balkan Şehitliği'ndeki Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Saygı atışının ardından, Edirne Valisi Hasan Duruer, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Vardar, Balkan Şehitliği Anıtı'na çelenk koydu. Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, şehitler için dua okumasının ardından Vali Duruer ve diğer protokol üyeleri şehitliği gezerek karanfil bıraktı. Edirne Valisi Hasan Duruer, Şehitlik anıtı defterine, 'Her metre karesi şehit kanlarıyla sulanmış bu cennet vatanında birlik,  beraberlik, onur, huzur ve güven içinde yaşadığımız için size minnetadrız. 18 Mart şehitler günü münasebetiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Ülkemiz için canlarını veren şehit ve gazilerimizi, saygı minnet ile anıyoruz. Ruhlarınız şatolsun' diye yazarak törene katılanlara okudu. 
ÖĞLE YEMEĞİNDE ÇANAKKALE MENÜSÜ
Edirne Ciğerciler Odası Başkanı Bahri Dinar da halka Çanakkale Savaşı sırasında askerlere dağıtılan buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan menüyü Kore ve Kıbrıs savaşlarına katılan gazilerle birlikte halka dağıttı. Edirne'yi Tanıtma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Çanakkale şehitlerini, o dönem askerlerin yedikleri menüyle anmak istediklerini söyledi. Edirne Romanlar Derneği'de şehir merkezinde halka lokma dağıttı.

ACZ(LK/BT) (FOTOĞRAFLI)