GAZİANTEP'in Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Ramazan ayının ilk iftarında şehit yakınları, gazi ve aileleri ile aynı sofraya oturdu.
Şahinbey Kaymakamlığı tarafından Veliç Kır Evlerinde düzenlenen iftar yemeğine; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Sedat Canpolat, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, Gaziler Vakfı Başkanı Mehmet Yeter, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cuma Erdem, şehit yakınları ve gaziler ile aileleri katıldı.
Kaymakam Uğur Turan, iftardan önce tüm masaları gezerek ailelerle tokalaşırken, aileler de Turan’a teşekkürlerini iletti. Aileler birlikte iftarlarını açtıktan sonra sema gösterisini izledi. Şehit ve gazilerin vatanın birlik ve beraberliği hiç düşünmeden canlarını siper ettiklerini ifade eden Kaymakam Turan, şöyle dedi:
"Şimdi birlik olma zamanı. Sizler bu vatan için canlarını hiç düşünmeden ortaya koyan şehit ve Gazilerimizin anne, baba, kardeş ve çocuklarısınız. Sizlerin hakkı ödenmez. Biz düşmanlık için, kötülük için, şer için, adavet için yokuz, biz birbirimizi sevmek için yaratıldık. Biz, yüce rabbimizi seveceğiz, Kuran’ı seveceğiz, Peygamberi seveceğiz, Vatanı seveceğiz. Allah’ın izniyle bu vatan sahipsiz değil. Çünkü bu vatanın yiğit evlatları var, bu vatanın aslanlar gibi evlatları var. Bizim bayrağımız dalgalanıyor, İstiklal marşımızı söylüyoruz. Ramazanımızı güleryüzle karşılıyoruz, sahurlarımızı yapıyoruz. Namazımızı kılıyoruz. Daha ne olsun. Allah bizi birlikten, beraberlikten ayırmasın. Yaşasın benim muhteşem Türkiyem."

FOTOĞRAFLI