Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() ŞEHİTLERİ anma günü kapsamında, görev esnasında şehit ve gazi olan 23 Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü personeline Devlet Övünç Madalyası verildi.
Harbiye Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda düzenlenen madalya törenine, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mete Salt, 52. Taktik Zırhlı Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Faruk Şengün, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile şehit ve gazi yakınları ile polis ve askeri öğrenciler katıldı.
Madalya töreninde konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bugün bu hüznü ve gururu paylaşmak üzere şehit ailelerimizle beraberiz. Hüzünlüyüz çünkü; genç yaşta mübarek vatan topraklarına uğurladığımız aziz şehitlerimizin derin acısını, aileleri ile birlikte yüreğimizde hissediyoruz. Onların acıları elbette ki aileleri olması itibariyle fevkalade derindir. Ama millet olarak biz bu acıları aynı derinlikte hissediyor ve şehit ailelerimize taziyelerimizi bu vesile ile bir kez daha iletiyoruz. Başları sağolsun. Gururluyuz; çünkü bu milletin aziz topraklarını cennet vatan yapan şehitlerimiz bizim gururlarımızdır. Onların mübarek canları ve kanları ile mukaddes hale getirdikleri ve cennet yaptıkları bu topraklar üzerinde bağımsız, hür, özgür, başımız dik, ebediyete kadar varolmak üzere yaşıyoruz. Bu gururu bize yaşatan şehitlerimizi de aynı gururla kalbimizde yaşatmaya devam ediyoruz. Elbette ki değerli aileleri şehit yakını olmanın, şehit annesi, babası, eşi, evladı, kardeşi olmanın gururunu yaşarken, biz de bu topraklar için can vermeye hazır milyonlarca vatan evladının, Mehmetçik ruhuyla bu topraklarda görevde olduğunu her vesile ile haykırıyor ve onlar gibi bu gururu paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. O nedenle bugün bir gururu ve hüznü aynı birlikte yaşıyoruz. Elbette ki Mehmetçik, güvenlik görevlilerimiz, emniyet teşkilatımızın çok değerli mensupları canları ile canan gibi tutku içersinde bağlandıkları bu vatan topraklarını cennet vatan yaptılar. En büyük zenginliğimiz olan birlik ve beraberliğimizin tesisi, vatan topraklarının bölünmezliği üzerine ettikleri yeminin gereği, canlarını seve seve bu topraklar için feda eden şehitlerimizin hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Mutlu, konuşmasında, bugün Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde meydana gelen olayda şehit olan 1 astsubay ve 1 polisi de anarak yakınlarına başsağlığı diledi.
TÖREN SIRASINDA HÜZÜNLÜ ANLAR

Konuşmaların ardından şehit 10 asker ve 6 polis yakını ile gazi 6 polis ve 1 askere madalyaları verildi. Madalya töreni sırasında sahneye şehit yakınlarıyla birlikte çocuklarının da çıkması, salondakilere hüzünlü anlar yaşattı. Bu sırada şehit yakınlarından bazıları gözyaşlarını tutamadı.

ÖA (FOTOĞRAF)