– KAYSERİ yöresinde şehitler için yakılan ve çoğu ilk kez duyulan 22 eserden oluşan türkü ve ağıt albümü, düzenlenen galayla tanıtıldı. Gecede, dedesi Sarıkamış'ta şehit olan Ali Rıza Binboğa da bir türkü okudu
ERÜ Sabancı Kültür Sitesi'nde Talas Belediyesi tarafından düzenlenen geceye Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Jandarma Komutanı Halil Uysal, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ve davetliler katıldı. Yemen ve Sarıkamış şehitlerinin  fotoğraflarından oluşan serginin açılışının ardından, büyük acıların yaşandığı Yemen, Sarıkamış, Bulgar Harbi, 93 Harbi, seferberlik yılları, Sakarya savaşlarında söylenen ağıt ve türkülerin yer aldığı albüm, sanat yönetmeni Recep Ergül tarafından davetlilere tanıtıldı.
5 YILLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yaşanan toprakların şehitlerin emaneti olduğunu bilmek gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Anadolu'nun yurt olmasının çilesi anlatmakla bitmez ama, en azından bunun bilincinde olan nesil yetiştirmek için ağıt ve türkülerden oluşan derlemeyi 5 yılda yaptık. Bu çalışmada büyük acıların yaşandığı Yemen, Sarıkamış, Bulgar Harbi, 93 Harbi, seferberlik yılları, Sakarya savaşlarında söylenen ağıt ve türküler sanat yönetmeni Recep Ergül tarafından kaliteli bir eser olarak ortaya çıktı."
Başkan Yıldırım, 'Hey 15’li 15’li' türküsünü de hatırlatarak, salonda bulunan 15 yaşındaki bir genci sahneye davet etti. Ayrıca konser sırasında, o zamanların tek tip asker kıyafetlerini giyen 15’lik askerler de 'Her şey vatan için' sloganları atarak sahneye gelip, o anları canlandırdı.
3 SAATLİK KONSER
Konserde Ali Rıza Binboğa, Binali İlgün, Mustafa Tatlıtürk, Recep Ergül, Şahin Arıkan, Harun Kayasandık, Süleyman Akbaş gibi sanatçıların yanı sıra, şiirleriyle Seyfullah Kartal'ın Kayserili şehitler için yazılan türküleri ilk kez seslendirdi. Şehitler için hazırlanan ağıt ve türküler okunurken zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Sanatçı Ali Rıza Binboğa sahnede şehit torunu olduğunu, bu tür programlarda çok duygulandığını söyledi. Binboğa, bir türküyü şehit dedesi için okuyacağını söylediği sırada salonda bulunan şehit  yakınları, "Bizim Doğu ve Güneydoğu'da şehit olan evlatlarımız için de okuyun'' diye seslendi. Bunun üzerine Binboğa, türküsünü tüm şehitler için okuduğunu söyledi. 3 saat süren konser sonrası tüm sanatçılara katkılarından dolayı plaket verildi.