BİR ihbar üzerine gittikleri Maltepe Gülsuyu'nda uğradığı bıçaklı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Mehmet Emin Aydın (47) için Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.
Aydın için Fatih Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, 1.Ordu Komutanlığı adına Tuğgeneral Veli Tarakçı'nın yanı sıra şehidin ailesi ve arkadaşları katıldı. EMNİYETTE TÖREN
Buradaki namazın ardından şehidin cenazesi tören için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü. Törene, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. "TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE TÜRK MİLLETİ'NİN POLİSİ OLMAYI DAİMA İNANÇ VE ARTAN BİR AZİMLE SÜRDÜRECEĞİZ"
Aydın için Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çelenk gönderildiği görüldü. Aydın'ın cenaze törenin de konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, şunları söyledi: "Evli ve 2 çocuk babası şehidimizin zamansız aramızdan ayrılması, başta çok değerli ailesini, silah arkadaşlarını ve teşkilatımızın her mensubunu derinden üzmüştür. Üzüntümüz derin acımız büyüktür Allah hepimize sabırlar versin. Değerli çalışma arkadaşlarım, polis teşkilatımız olarak, vatandaşlarımızın huzuru için mesai mefhumu gözetmeksizin, zor ve bir o kadar da riskli olan görevimizi yaparken, milli menfaatlerimizi her şeyin üzerinde tutmayı, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti'nin polisi olmayı daima inanç ve artan bir azimle sürdüreceğiz. Vatana hizmet için çarpan bu yürekler var oldukça tüm kanunsuzluklarla mücadelemiz devam edecektir. Türk Milleti vatan bildiği bu topraklar üzerinde tarih boyunca, aynı bayrak altında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı şehit ve gazilerimize borçludur. Şehidimizin değerli ailesi sizin acınızı ve üzüntünüzü azaltmanın mümkün olmadığını biliyorum. Kardeşimiz ettiği yemine bağlı kalmak uğruna, en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Sizler emniyet teşkilat ailesinin bugün olduğu gibi yarında ayrılmaz bir parçası olacaksınız ve her zaman bu güçlü teşkilatın desteğini yanınızda hissedeceksiniz." BABASINA AĞLADI
Altınok'un konuşmasının ardından İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran dua okudu. Okunan duaların ardından şehit cenazesinin bulunduğu Türk Bayrağı'na sarılı tabut, cenaze aracına götürüldü. Tabutun peşinden yürüyen şehidin kızları Aylin ve Sıla göz yaşlarını tutamadı. Şehit Polis Mehmet Emin Aydın'ın büyük kızı Aylin "Kalk ayağa ne olur", "Baba bırakma", "Şehitler Ölmez" diye gözyaşlarına boğuldu. İki kardeşi kadın polisler teselli etmeye çalıştı. Şehidin eşi Şükran Aydın'ın ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Şehit Aydın'ın cenazesi defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü.