AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’nde, kimlik sorduğu şüpheli 35 yaşındaki H.A. ile çıkan çatışmada başından ve karnından vurularak yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 14 yıllık polis memuru 38 yaşındaki Fuat Kaplan, resmi törenle son yolcuğuna uğurlandı. Adalızade Mezarlığı’nda babasının yanına defnedilen şehit polisin cenazesinde gözyaşları sel oldu.
Geçen Pazar günü, bir ihbar üzerine İnönü Bulvarı’na giden polis ekiplerinin, kimlik sordukları şüpheli H.A.’nın kaçması üzerine kovalamaca başladı. Yaklaşık 30 metrelik kovalamacanın ardından polis memuru Fuat Kaplan, H.A.’yı yakalayıp yere yatırdı. Kaplan’ın üzerini aramak istediği H.A.’nın direnmesi üzerine, boğuşma yaşandı. Boğuşma sırasında polis Kaplan kendi tabancasıyla başı ve karnından vurularak, yaralandı. Çıkan çatışmada diğer polis memuru Orçun Eskicioğlu'nu da elinden yaralayan H.A., bacağından vurularak yakalandı. Çevredekilerin linç etmek istediği H.A., polisler tarafından öfkeli kalabalağın elinden kaçırılıp, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen H.A., tutuklandı. Olayda ağır yaralanan, 6 yaşında Rüzgar ile Çınar adında ikiz çocuk babası polis Kaplan, kaldırıldığı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde bugün saat 02.30'da doktorların müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.
TÖRENE 5 BİN KİŞİ KATILDI
6 yıldır Kuşadası’nde, görev yapan şehit polis Kaplan’ın yakınları tarafından, bugün sabah saatlerinde alınan cenazesi Kuşadası’nea getirilip, önce kendi, ardından da annesinin evinden son kez geçirilip, Kuşadası Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü. Şehit Kaplan için öğlen Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene, Aydın Valisi Erol Ayyıldız. Aydın Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karakaş, Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, protokol üyeleri, şehit Kaplan’ın meslektaşları, yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Törende, Kaplan’ın eşi 35 yaşındaki Nihal Kaplan, 38 yaşındaki ikizi Mesut Kaplan gözyaşlarını tutamadı. Nihal Kaplan ile anne Nursel Kaplan tören boyunca fotoğrafını elinden bırakmayıp, uzun uzun baktı. Eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan Kaplan’ı polisler, güçlükle ayırdı.
“BİZE DÜŞEN AZİZ HATIRASINI YAŞATMAK”
Duygusal anların yaşandığı törende konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, “Bir vatan evladını uğurlamak için bir arada bulunuyoruz. Cenabı Allah, “Şehitlere ölü demeyiniz. Onlar en yüce mertebededirler' diyor. Ölüm karşısında söylenecek çok fazla şey yok. Ey güzel kardeşim sen görevini yaptın. Görev başında şehit olmanın haklı gururuyla en güzel şekilde şehitlik mertebesine ulaştın. Allah yar ve yardımcın olsun. Bize düşen onun aziz hatırasına sahip çıkmak ve arkasından bol bol dua etmektir” dedi.
OMUZLARDA TAŞINDI
Buradaki törenin ardından şehit Kaplan’ın meslektaşlarının omzunda yaklaşık 50 metre taşınan cenazesini daha sonra törene katılan kalabalık alıp, Barbaros Bulvarı ile Kahramanlar Caddesi’ni takip edip, yaklaşık 1 kilometredeki Hanım Camisi’ne götürüldü. Cami girişinde anne Nursel Kaplan’ın oğlunun fotoğrafına sarılıp, gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı.
YARALI ARKADAŞI DA KATILDI
Kalabalık nedeniyle izdiham yaşanan cenazede, Kuşadası Müftüsü İbrahim Türedioğlu, sık sık cemaati çevredeki cadde ve sokaklara doğru ilerlemeleri için uyarmak zorunda kaldı. Aynı olayda yaralanan ve cenazede ön saflarda yer alan polis Orçun Eskicioğlu, gözyaşlarını tutamadı. Kılın namazın ardından şehit polis Kaplan’ın cenazesi tekrar omuzlara alanıp, Adalızade Mezarlığı’na götürülüp, buradaki aile kabristanında babasının mezarı yanında toprağa verildi
Cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu siyasetçi, kişi ve kuruluşta çelenk gönderdi.