İbrahim MAŞE- Mustafa İNSAN/MERSİN, () - DİYARBAKIR- Mardin yolunda dün meydana gelen kazada şehit olan 3 polis memurundan 30 yaşındaki Ahmet Yıldırım, memleketi Mersin'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne giden Kürt sanatçı Rojin'in Diyarbakır sınırları içerisinde korumalığını üstlenen polislerin aracına, orta refüjü aşarak karşı şeride geçen aracın çarpması sonucu meydana gelen kazada şehit olan 3 polis memurundan Ahmet Yıldırım'ın cenazesi, helikopter ile Adana'ya getirildi. Karayolu ile Mersin'e götürülen cenaze, Mersin Devlet Hastanesi morguna konuldu.
'OĞLUN GELDİ BAK'
Öğle saatlerinde morgdan alınan Ahmet Yıldırım'ın cenazesi, Muğdat Camii'ne getirildi. Cenaze namazı öncesi şehit polisin yakınları tabuta sarılıp ağıtlar yaktı. Şehidin 2 yıllık eşi Fadime Yıldırım, 9 aylık çocuğu Celal'i kucağına alarak eşinin tabutunun başında gözyaşı döktü.
Eşine 'Şehidim' diye seslenen Fadime Yıldırım, "Oğlun geldi bak. Biz seni böyle bırakmadık. Biz senden böyle ayrılmamıştık Ahmet. Babana son kez bak oğlum, bir daha hiç göremeyeceksin. Seni çok özleyeceğim Ahmet. Kendine oralarda çok iyi bak. Ben burada emanetine çok iyi bakacağım. Oğlum, 'Babam nerede' dediğinde bilmiyorum ne diyeceğimi. Kendine çok iyi bak son kez öpüyorum seni. Seni çok seviyorum" diyerek ağıtlar yaktı.
Şehit polisin annesi Güllü, ağabeyi Mustafa Yıldırım ve kız kardeşi Dilek Akdemir de tabutun başında göz yaşı döktü. Şehit Ahmet Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı başında nöbet tutan meslektaşı da göz yaşlarına hakim olamadı. Tabutun başında kıpırdamadan duran polisin göz yaşlarını ise şehidin yakınları sildi.
GÖZYAŞLARI İÇİNDE UĞURLANDI
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, şehidin yakınları ve vatandaşların katıldığı törende İl Müftüsü Ali Melek'in, cenaze namazını kıldırmasının ardından şehit polisin tabutu meslektaşları tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı.
Ahmet Yıldırım, götürüldüğü Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte göz yaşları içinde toprağa verildi.
ŞEHİT OLMADAN ÖNCE HELALLEŞTİ
Mesleğe yaklaşık 7 yıl önce başlayan ve bir dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma ekibinde de görev yapan şehit polis Ahmet Yıldırım'ın ağabeyi Mustafa Yıldırım, "15 Ağustos'ta meydana gelen bir gün önce saat 23.30 sıralarında telefonla konuştuk, sohbet ettik. 'Kapat hadi yorgunum bu gün çok konuştun' dedi. Annemle helalleşti, 'Hakkını helal et' dedi. İçine mi doğdu bilmiyorum 'Göreve gidiyorum hakkınızı helal edin' dedi. Vatan sağ olsun. 4 kardeşiz dördümüzde bu vatana feda olalım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI