MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki kömür ocağı faciasında yaşamını yitiren 301 madenciden, İzmir'in Kınık İlçesi Elmadere Mahallesi'nde yaşayan 11'inin ailelerine, Belçika'dan toplam 11 bin liralık maddi yardım geldi.
Belçika'da yaşayan, aralarında Sosyalist Parti Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Döne Sönmez'in de bulunduğu 8 gönüllü anne, bir süre önce biraraya gelip, Türkiye'deki ihtiyaç sahibi çocukların eğitimleri için yardım toplama kararı aldı. Bu sırada 13 Mayıs'ta, Türkiye'yi yasa boğan Soma'daki maden faciası meydana geldi.
Bunun üzerine gönüllü 8 anne, burada yaşamını yitiren madenci aileleri için başkent Brüksel'de iki kahvaltı etkinliği düzenledi, toplam 11 bin lira toplandı. Sosyalist Parti Yedek Milletvekili ve Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Döne Sönmez, beraberindeki gönüllü annaler Naciye Dumanoğlu, Meryem Arıkan, Sevim Çatal ve Ayten Kapılar ile bugün Kınık'a gelerek, ölen madencilerden 11'inin ailelerini ziyaret edip, 1000'er liralık yardımda bulundu.
Gönüllü annelerden Döne Sönmez, fakir ailelerin çocuklarının eğitimine katkı sağlamak için biraraya geldiklerini belirtip, "Ancak, Soma'daki faciada ölen 301 kişinin neredeyse tamamına yakınının maddi durumun bozuk olduğunu öğrenince, Kınık Elmadere Mahallesi'ne yardım yapmaya karar verdik. Onlara ufak bir yardımda bulunmak istedik. Ziyaretlerimiz sırasında çok duygulu anlar yaşadık. Gencecik insanlar hayatlarını kaybetmiş. Bir aileden 2 kardeş hayatını kaybetmiş. Gerçekten çok üzücü bir durum. Onların acısını az da olsa paylaşmaya geldik. Ziyaret ettiğimiz ailelerin bazıları, kendilerine devlet yardımlarının ulaşmadığını ifade etti. İşin bu boyutu bizi ilgilendirmiyor. Biz gönlümüzden geçeni yapmak için bir araya geldik. Topladığımız yardımları mağdur insanlara teslim etmekten büyük mutluluk duyduk" dedi.

FOTOĞRAFLI