Ebubekir KARATOPRAK / ŞIRNAK, () - JANDARMA Teşkilatı'nın 175'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Şırnak'ta İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu, şehit ve gazi ailelerini ziyaret etti. Şehit korucu annesi 80 yaşındaki Kevser Biter, kendisiyle Kürtçe konuşan ve elini öpen Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu'nun elini öptü.
İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu Şırnak merkez ve merkeze bağlı köylerde yaşayan, 73 şehit ailesi ile 146 gazi ailesini ziyaret etti. Ziyeret sırasında duygulanan şehit annelerini Albay Sakaoğlu, Kürtçe konuşarak teselli etmeye çalıştı.
Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi görürken yaşamını yitiren emekli köy korucusu İbrahim Arslan'nın Yeni Aslanbaşar Köyü'ndeki taziyesine Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör ile birlikte katılan Albay Sakaoğlu, Arslan Ailesi'ne başsağlığı dileğinde bulundu. Buradaki şehit ve gazi ailelerini de ziyaret eden Albay Sakaoğlu, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
'SIRTINDAN 40 MERMİYLE VURULMUŞ'
Bir erkek çocuğunun geçici köy korucusu olarak görevli iken şehit olduğunu, diğer 3 çocuğunun da geçici köy korucusu olarak halen görev yaptığını anlatan Kevser Biter'i ziyaret ederek elini öpen Albay Sakaoğlu şunları söyledi:
"Şehidimize karşı duyduğumuz saygı ve minnet için buradayız. Şırnak bölgesindeki şehitlerimizin bizim için ayrı bir yeri var. Çünkü zor bir dönemde, gerçekten insanlar burada canıyla, başıyla mücadele ettiler. Az önce hikayesini dinledim şehidimizin. Kendisi büyük bir kahramanlık örneğini göstererek, çatışarak şehit olmuş, teröristler tarafından katledilmiş. Ve şehit olduğu esnada da 40 tane mermi sırtından vurularak şehit edilmiş. Bunların herkes tarafından bilinmesi lazım. Sonuç olarak sizler böyle bir şehidi yetiştirmişsiniz, annesi olarak size minnettarız. Bu anlamda da tekrar minnet duygularımızı ifade etmek istiyoruz."
Kendisi de komutanın elini öpen şehit korucunun annesi Kevser Biter de Türkçe bilmediği için Kürtçe yaptığı konuşmada, "Her zaman yatıp kalktığım zaman sizlere dua ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Biz onlara sürekli dua ediyoruz. Ne yapalım Allah'ın taktiri" dedi. 
ŞEHİT ANNESİNE KÜRTÇE HİTAP
10 çocuk babası ve bir çocuğu şehit olan 78 yaşındaki Derviş Göktaş'ı ziyaret eden Albay Sakaoğlu, dua ederek kendisini karşılayan şehit annesi Elmas Göktaş'a Kürtçe olarak, "Allah senden razı olsun" diye karşılık verdi. Bunun üzerine duygulanan şehit annesi 60 yaşındaki Elmas Göktaş'ı Albay Sakaoğlu ve kadın Astsubay Tuğçe Arabul teselli etmeye çalıştı.
Albay Sakaoğlu, köy ziyareti sırasında tandırda ekmek pişiren kadınlarla konuşarak, ekmeğin nasıl pişirildiği konusunda bilgi aldı.
EK(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)