DİYARBAKIR'da 2001 yılında şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile 5 polis memuru, ölüm yıldönümlerinde anıldı. Silahlı saldırının gerçekleştirildiği yere karanfiller bırakılırken, anmaya katılan çocuklar Okkan maskesi taktı.
Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde 24 Ocak 2001'de düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile polis memurları Atila Durmuş, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy ölümlerinin 13'üncü yılında saldırının meydana geldiği yerde anıldı. Anma törenine, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, polisler, vatandaşlar ve aralarında isimleri Ali Gaffar olan çocuklar da katıldı. Çocuklar, yüzlerine Okkan maskesi takıp, şehidin footğraflarını taşıdı.
Diyarbakır'ın yeni Emniyet Müdürü Halis Böğürce, halkın yanında olmayan teşkilatın başarılı olamayacağını belirterek, "Şehidimizin açtığı bu yolda her şeye rağmen halka ve Hak'ka hizmet etmeye devam edeceğiz. Şehit Emniyet Müdürümü ve 5 arkadaşımızı şehit edenler şunu iyi bilsinler ki amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarıdır" dedi.
Daha sonra Gaffar Okkan ve şehit polis memurları için dualar okundu. Bazı vatandaşlar da ev ve iş yerlerinden duaya katıldı. Törene katılanlar suikastın yapıldığı yere karanfil bırakarak Okkan ve silah arkadaşlarını andıktan sonra dağıldı.