Mehmet BULUT- Ömer PINAR/TÜRKOĞLU (Kahramanmaraş), () - NİGDE’de dün yol kontrolü sırasında düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Adil Kozanoğlu, memleketi Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi'nde yaklaşık 2 bin kişi tarafından, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Evli ve 2 çocuk babası olan Astsubay Adil Kozanoğlu, dün Niğde'de yabancı uyruklu 3 kişinin silahlı saldırısında şehit oldu. Ölüm haberiyle yakınlarını yasa boğan Kozanoğlu'nun cenazesi bugün Adana'da düzenlenen törenin ardından helikopterle memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi. Beyoğlu Beldesi'ne getirilen şehit astsubayın Türk bayrağına sarılı naaşı son kez doğum yeri olan Akçalı Köyü'ne götürüldü.
Cenazenin getirildiği köyde Şehit Adil Kozanoğlu'nun yakınları ve köy sakinleri gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi. Bu sırada eşi Elif, annesi Hatice ile babası Turan Kozanoğlu, şehit astsubayın tabutuna sarılarak uzun süre ağladı. Eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döken Elif Kozanoğlu, kendisini teselli etmeye çalışanlara, "Hayat arkadaşımı gönderiyorum. Buna nasıl dayanırım?" diyerek feryat etti. Baygınlık geçiren şehit eşi Elif ile annesi Hatice Kozanoğlu köyde bekletilen sağlık ekipleri tarafından ambulansa götürülerek sakinleştirildi. Ayakta durmakta zorlanan baba Turan Kozanoğlu ise yakınları tarafından teselli edildi. Babasının cenazesinde gözyaşı döken 3 yaşındaki kızı Belinay ile 1 yaşındaki Irmak ise yakınlarının kucağında cenaze törenini izledi.
2 BİN KİŞİ UĞURLADI
Son kez getirildiği baba evinden gözyaşları arasında yeniden cenaze aracına konulan şehidin cenazesi Beyoğlu Beldesi'ne getirildi. Beldede bulunan Bahçelievler Camisi'nde şehit astsubay için kılınan cenaze namazına; aralarında Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Beyoğlu Belde Belediye Başkanı Osman Okumuş, şehit astsubayın yakınlarının da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi bir süre omuzlarda taşındı. Bu sırada cenazeye katılan kalabalık tekbir getirerek, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı.
Şehit Astsubay Adil Kozanoğlu'nun cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra yeniden cenaze aracına konuldu ve götürüldüğü Akçalı Köyü mezarlığına defnedildi.

MB,ÖP(HK/CK) (FOTOĞRAFLI)