İZMİR Karşıyaka’daki Alaybey Askeri Tersanesi’nde denize indirilirken havuzda yan yatan 'TCG Değirmendere' askeri römorköründe şehit olan İkmal Astsubay Başçavuş Veysel Gündoğdu’nun cenazesi, memleketi Gaziantep'te gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit eşini, 6 yaşındaki kızı Damla ile birlikte el sallayarak uğurlayan 2 aylık hamile Meltem Gündoğdu, tabutun konulduğu top arabasına "Beni de oraya koyun, ben de eşimle gitmek istiyorum" diye ağıt yaktı.
Şehit Veysel Gündoğdu’nun cenazesi, İzmir'de yapılan törenin ardından uçakla memleketi Gaziantep'e getirildi. Şehit astsubayın Türk bayrağına sarılı tabutu, öğle saatlerinde Gaziantep Havalimanı’ndan Yeşilkent Mezarlığı’na getirildi. Burada şehit astsubay için düzenlenen cenaze törenine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Mehmet Sarı ve Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve şehit astsubayın ailesi, yakınları ve meslektaşlarının yer aldığı yüzlerce kişi katıldı.
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Türk bayrağına sarılı tabutun camiye getirilişi sırasında gözyaşı döken şehit astsubayın hamile eşi Meltem Gündoğdu ve yakınları, askeri yetkililer tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehidin son yolculuğuna uğurlandığı Yeşilkent Camii'ne, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları çelenk gönderdi. Törene katılan bazı rütbeliler de gözyaşlarını tutamadı.
'BEN DE EŞİMLE GİTMEK İSTİYORUM'
Şehit Astsubay'ın özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı ve Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına konuldu. Top arabasının yanında yürüyen ve şehit eşinin tabutuna dokunarak el sallayan Meltem Gündoğdu, "Beni de oraya koyun, ben de eşimle gitmek istiyorum" diyerek gözyaşı döktü.
Şehit Astsubay'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, 100 metrelik yürüyüşün ardından cenaze aracına konuldu. Şehit astsubayın tek çocuğu Damla ise babasının tabutunun konulduğu cenaze aracının önüne oturdu. Şehit astsubayın cenazesi, götürüldüğü şehitlikte toprağa verildi.