ÇANAKKALE Deniz Zaferinin 99'uncu yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Bursa'da düzenlenen törende, 2012 yılında Şırnak'ta şehit olan Piyade Onbaşı Süleyman Güleç’in ailesine Devlet Övünç Madalyası verilmesi sırasında, oğlunun adı okunan anne Canan Güleç sahnede, "Seni vatana feda ettik oğlum" diyerek ağladı. Daha sonra baygınlık geçiren şehit annesi hastaneye kaldırıldı.
Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, şehit ve gazi aileleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve vatandaşlar katıldı. Törende geçtiğimiz yıllarda şehit düşen 2 asker ve 2 polisin yakınları ile iki gaziye devlet övünç madalyası ve beratları verildi.
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, 2012 yılında teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit düşen Piyade Onbaşı Süleyman Güleç’in annesi Canan ve babası Halil Güleç oğullarının ismi okununca gözyaşlarını tutamadılar. Anne Canan Güleç sahneye , "Seni vatana feda ettik oğlum" diye ağlayarak gelirken, Vali Münir Karaloğlu Canan Güleç’in elini öperek teselli etmeye çalıştı.
Sahneden inen ve hipertansiyon rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen Canan Güleç baygınlık geçirince 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Muradiye Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.
Törende ayrıca görevleri sırasında şehit düşen Piyade Onbaşı Faik Gökçen, polis memurları Ali Albayrak ve Gürler Altay'ın ailelerinin yanı sıra gazi Yakup Acar ve vazife malulü emekli polis memuru İlhan Arın'a da madalyaları verildi.
ŞEHİTLİKTE DE TÖREN DÜZENLENDİ
Tayyare Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından protokol ve şehit yakınları Pınarbaşı’ndaki şehitliğe geçti. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile askeri personel ve şehit yakınları katıldığı tören, tören anıta çelenk sunulması ile başladı. Vali Karaloğlu Garnizon Komutanı Seyfullah Saldık, Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, şehit mezarlarını tek tek gezerek karanfil bıraktı. Bir süre şehit yakınları ile sohbet ederken Vali Karaloğlu ve beraberindekiler dualar okuduktan sonra şehitlikten ayrıldı.

HT(FK/AAA) (FOTĞRAFLI)